03-05-2023

Portworx by Pure Storage sluit partnership met MongoDB

Deel dit bericht

Portworx by Pure Storage heeft een partnership gesloten met MongoDB. Dit partnerschip moet er voor zorgen dat developers op een nieuwe manier toepassingen kunnen bouwen en biedt een integratie tussen de Portworx Data Services, een Database-Platform-as-a-Service (DBPaaS), en MongoDB. Bedrijven kunnen MongoDB Enterprise Advanced, een self-managed database, nu integreren met Portworx voor eenvoudigere adoptie in private cloud, on-premises of hybride omgevingen.

Naarmate databases opschalen met meerdere implementatiemodellen, krijgen de DevOps-teams die verantwoordelijk zijn voor het beheer van databaselevenscycli te maken met toenemende operationele complexiteit. Dit komt omdat de DevOps-teams veel tijd en werk kwijt zijn aan het inrichten, installeren, configureren en beheren van database instances om een bedrijfsplatform te bouwen. Wanneer developers additionele data services nodig hebben voor andere use cases, neemt de complexiteit alleen maar verder toe.

Het MongoDB-platform is gebouwd door developers, voor developers en maakt het werken met data eenvoudiger. Met MongoDB kunnen developers snel gedistribueerde toepassingen op schaal bouwen en de data binnen de toepassingen eenvoudig benaderen, beheren en analyseren. Met deze partnerintegratie biedt Portworx Data Services de mogelijkheid om via één beheerconsole MongoDB-clusters te implementeren en te beheren, samen met de technologiestacks van de eindklant.

Enkele belangrijke voordelen zijn:
Dankzij de nieuwe partnerintegratie kunnen ontwikkelteams bij MongoDB Enterprise Advanced implementaties profiteren van de voordelen die Portworx Data Services biedt:
• Automatiseren van MongoDB Lifecycle Management: bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun zelf beheerde MongoDB database om te zetten naar een volledig beheerde cloudervaring voor on-premises implementaties. Hierdoor wordt de time-to-market voor applicaties op basis van MongoDB Enterprise Advanced verkort.
• Lagere infrastructuurkosten en personeelskosten dankzij meer efficiëntie: Bedrijven kunnen met MongoDB aanzienlijke kostenbesparingen realiseren voor hun infrastructuur, dankzij just-in-time, automation en thin provisioning. Daarnaast kunnen organisaties met Portworx Data Services hun volledige MongoDB data pipeline vanaf één locatie beheren. Hierdoor kunnen teams meer doen met bestaande middelen. De totale personeelskosten voor het beheer van het platform nemen hierdoor af, want er zijn niet langer meerdere platformspecialisten nodig.
• Eén platforminterface voor hybride omgevingen: Met Portworx Data Services kunnen bedrijven hun volledige MongoDB data pipeline ondersteunen, beheren en gebruiken. Dit omvat ontwikkeling, testen, monitoring, kwaliteitscontroles en productie, en verder alle aanvullende dataservices die nodig zijn om een applicatie te bouwen voor hybride omgevingen.

Lars Herrmann, VP Partner Ecosysteem bij MongoDB, is enthousiast over de samenwerking met Portworx Data Services. "De integratie van MongoDB Enterprise Advanced met Portworx zal de time-to-value voor ontwikkelteams versnellen. Door het combineren van MongoDB’s document database en Portworx’s Database-Platform-as-a-Service kunnen we bedrijven voorzien in hoogste database-vereisen – allemaal vanuit één beheeromgeving."

Partners