21-04-2023

SAS benoemt Phaedra Kortekaas tot Managing Director Benelux

Deel dit bericht

SAS benoemt Phaedra Kortekaas tot Managing Director Benelux. Per 1 mei 2023 zal zij Remco den Heijer opvolgen, die sinds 2004 diverse leidinggevende functies bij SAS heeft vervuld. Kortekaas wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van SAS in België, Nederland en Luxemburg (Benelux). Zij zal rapporteren aan Bert Boers, Senior Vice President South West East Europe.

Kortekaas is afkomstig van IBM, waar zij 23 jaar heeft gewerkt en de afgelopen jaren leiding gaf aan IBM's Consulting organisatie in Nederland. Daarvoor was ze bij IBM verantwoordelijk voor de verzekeringsbranche en de Hybrid Cloud Services praktijk in de Benelux. Ze was Global Lead Account Partner voor Royal Dutch Shell, Client Services Director in Financial Services bij ABN AMRO en leidde de wereldwijde implementatie van het IBM Institute for Business Value. In al deze consultancy-gedreven rollen heeft zij laten zien dat klantgerichtheid voor haar altijd centraal staat.

Daarnaast heeft Kortekaas een bewezen track-record in het ontwerpen en implementeren van nieuwe technologiegedreven B2B businessmodellen, en een passie voor het creëren van waarde door middel van data en AI. Data en analytics hebben altijd een belangrijke rol gespeeld tijdens haar loopbaan bij IBM.

Passie voor analytics
Kortekaas verklaart over haar aanstelling: “Mijn passie voor analytics en het creëren van waarde voor klanten via digitale transformatie lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Kunstmatige intelligentie (AI) staat als nooit tevoren in de schijnwerpers, zowel in het publieke debat als binnen bedrijven. De kansen op het gebied van analytics en AI zijn eindeloos, en dat is precies waar SAS bedrijven en overheden kan helpen. Of het nu gaat om het verbeteren van klantcontact, het opsporen van risico’s, het optimaliseren van de energievoorziening of het opzetten van een datagedreven businessmodel. SAS biedt een solide AI en analytics platform om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in mijn nieuwe rol bij SAS de belofte van AI voor onze klanten waar te maken.”Partners