18-04-2023

ilionx wint Europese aanbesteding CIZ voor data- en analyticsomgeving

Deel dit bericht

ilionx heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor het verzorgen van een nieuwe Data & Analytics omgeving voor het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens zes jaar.

Het CIZ onderzoekt of iemand blijvend intensieve zorg thuis of in een instelling kan krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat doen zij zorgvuldig en met aandacht voor de mens. Als poortwachter heeft het CIZ een verantwoordelijke taak voor elke cliënt, voor nu, en in de toekomst. Hierbij is data essentieel. Data geeft inzicht en helpt bij het continu verbeteren van (werk)processen om cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn.
 
Samenwerking en co-creatie
Het bestaande on-premise datawarehouse en de primaire applicatieomgeving van het CIZ worden vervangen. Alle reden dus om een Europese aanbesteding uit te schrijven voor een nieuwe Data & Analytics omgeving (DAO). ilionx heeft een robuust en toekomstvast data en analytics framework op basis van Microsoft Azure technologie ontwikkeld. Meerdere overheden en zorgorganisaties maken hier inmiddels gebruik van. Dit framework sluit ook mooi aan bij het CIZ en vormt de basis voor de DAO van de organisatie. De aanpak van ilionx, gericht op samenwerking en co-creatie, past goed bij de wensen van het CIZ waarbij zij als regieorganisatie fungeren.  

Company:

ilionx, CIZ

Partners