17-04-2023

Snowflake lanceert Manufacturing Data Cloud

Deel dit bericht

Snowflake heeft de lancering aangekondigd van de Manufacturing Data Cloud, die het voor bedrijven in de auto-, technologie-, energie- en industriële sector mogelijk maakt om de waarde van hun cruciale industriële data te ontsluiten door gebruik te maken van Snowflake's dataplatform, partner-geleverde oplossingen en industriespecifieke datasets.

De Manufacturing Data Cloud ondersteunt fabrikanten om op een veilige en schaalbare manier samen te werken met partners, leveranciers en klanten en zorgt voor meer flexibiliteit en zichtbaarheid in de gehele waardeketen. Met de Manufacturing Data Cloud van Snowflake kunnen organisaties een datafundament voor hun bedrijf bouwen, de prestaties van de toeleveringsketen verbeteren en slimme productie-initiatieven aandrijven in de huidige digitale-industriële wereld.

Fabrikanten worden geconfronteerd met een steeds complexer en competitiever landschap, waarin prestaties in de toeleveringsketen en efficiëntie van productie van cruciaal belang zijn. De kwetsbaarheid van toeleveringsketens is inmiddels duidelijk en digitalisering biedt de mogelijkheid om de zichtbaarheid op de toeleveringsketen en de fabrieksvloer te verbeteren. Om deze problemen aan te pakken en daadwerkelijk te moderniseren, moet gebruik worden gemaakt van data en moeten fabrikanten bereid zijn om industrie 4.0-initiatieven te omarmen. Bijvoorbeeld door data te verzamelen uit sensornetwerken en smart machines en deze te filteren met behulp van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). Traditioneel gezien zijn deze datasets, die zowel operationele technologie (OT) als informatietechnologie (IT) data omvatten, vaak in silo’s opgeslagen waardoor het moeilijk is om toegang te krijgen tot deze data voor integratiedoeleinden.

De Snowflake Manufacturing Data Cloud stelt fabrikanten in staat deze industriële uitdagingen aan te pakken door:
• Een datafundament te bouwen: De Snowflake Manufacturing Data Cloud biedt een enkel, volledig beheerd, veilig platform voor multi-cloud dataconsolidatie met uniforme governance en elastische prestaties die vrijwel elke schaal van opslag, computerkracht en aantal gebruikers ondersteunt. Het geeft fabrikanten de mogelijkheid om datasilo’s te doorbreken door zowel IT- als OT-data op te nemen en deze samen met data van derde partijen te analyseren.
• De prestaties van de toeleveringsketen te verbeteren: Maak naadloze datadeling en samenwerking met partners mogelijk voor downstream en upstream zichtbaarheid in de gehele toeleveringsketen van een organisatie door de eigen data te koppelen aan data van externe partners en data van Snowflake Marketplace. Door deze data te benutten met SQL en Snowpark, Snowflake’s ontwikkelaarsframework voor Python, Java en Scala, kunnen verschillende teams samenwerken aan dezelfde data en met vertrouwen AI- en ML-modellen bouwen om de vraag te voorspellen en cruciale toepassingen in de praktijk zoals toeleveringsketen ‘control towers’ en uitgave analyse mogelijk te maken.
• Slimme productie mogelijk te maken: Dankzij native support voor semigestructureerde, gestructureerde en ongestructureerde Internet of Things-data in Snowflake kunnen fabrikanten hun activiteiten op afstand draaiende houden door activiteiten binnen en tussen fabrieken te stroomlijnen, terwijl ze ook gebruikmaken van data op de werkvloer in bijna realtime om onderhoudsbehoeften te voorspellen, cyclustijden te analyseren, de opbrengst en kwaliteit van producten te verbeteren en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.
• Een toonaangevend netwerk van productiepartners te benutten: Profiteer van een rijk partner ecosysteem en industriespecifieke, vooraf gemaakte sjablonen om innovatie te stimuleren, de time-to-value te verkorten en waardevollere oplossingen te bouwen.

Manufacturing Data Cloud partneroplossingen
Binnen de Manufacturing Data Cloud omvat Snowflake’s ecosysteem technologieaanvoerders, waaronder Amazon Web Service, Fivetran en Tableau, die integraties en out-of-the-box oplossingen bieden zodat klanten diepere inzichten kunnen verkrijgen en de volledige kracht en het gebruiksgemak van de Manufacturing Data Cloud kunnen realiseren.

Partners