17-03-2023

Talend onthult Data Fabric Platform Update

Deel dit bericht

Talend, aanbieder in data-integratie en -beheer, kondigt een update aan van Talend Data Fabric, haar end-to-end platform voor datadetectie, -transformatie, -governance en -deling.

Talend is een pionier in low-code data-oplossingen die helpen de technologische en op vaardigheden gebaseerde barrières voor het effectief werken met data in de hele onderneming weg te nemen en het proces te versnellen om ruwe data om te zetten in zinvolle bedrijfsresultaten. In de Winter '23 release wordt deze traditie voortgezet met de introductie van geavanceerde mogelijkheden en verbeteringen om cloud migraties en data management te vereenvoudigen en te automatiseren, data connectiviteit uit te breiden en data zichtbaarheid, kwaliteit, controle en toegang te verbeteren.

Hier zijn enkele van de nieuwste Talend Data Fabric features om data professionals, waaronder data engineers en architecten te helpen volledige controle te krijgen over hun data omgevingen en organisaties te laten overstappen naar en de meeste waarde te halen uit hun moderne data management stack:
Managing Cloud Jobs: Talend voegt meer AI-aangedreven automatisering toe aan zijn Winter '23 via Smart Services die taakplanning en orkestratie van cloud jobs vereenvoudigen.
Verbeterde connectiviteit voor modernisering: Talend breidt de reeks van meer dan 1000 verbindingen en componenten uit om gebruikers in staat te stellen verbinding te maken met vrijwel elke cloud of on-premise databron. Nu SAP de ondersteuning voor veel traditionele SAP implementaties in 2027 beëindigt, brengt de nieuwe release gecertificeerde connectoren voor SAP S/4HANA®, en SAP Business Warehouse on HANA, waardoor organisaties eenvoudig kritische workloads kunnen verplaatsen naar deze moderne SAP data platforms. De release ondersteunt ook advertentieplatforms zoals TikTok, Snapchat en Twitter, en moderne cloud databases, waaronder Amazon Keyspaces (voor Apache Cassandra), Azure SQL Database, Google Bigtable, en Neo4j Aura Cloud. Talend verbetert ook de ondersteuning voor streaming use-cases door de Kafka connector te verbeteren om te profiteren van de laatste en grootste Kafka-innovaties, inclusief nieuwe Apache Spark Data Interfaces en schema register.
Data observability: De toevoeging van Data observability stelt dataprofessionals in staat om automatisch en proactief de kwaliteit van hun data in de tijd te bewaken en betrouwbare data te leveren voor self-service datatoegang.

Talend vernieuwt ook Stitch, haar volledig beheerde cloud ETL-dienst. Stitch is ideaal voor snelle en geautomatiseerde dataverplaatsing naar elk cloud platform en stelt Data Analisten en Data Citizens in staat om direct met data te werken zonder IT assistentie. Stitch bevat nu nieuwe rolgebaseerde toegangscontrole voor een betere scheiding van beheerderstaken en nieuwe mogelijkheden voor pijplijnbewaking waarmee datateams belangrijke meetgegevens over gegevensinvoer kunnen verkrijgen, waaronder gegevensvolumes, versheid van gegevens en schemawijzigingen. Met de nieuw toegevoegde History-modus voor Snowflake kunnen gegevenswijzigingen voor historische analyse of compliance auditing eenvoudig worden bijgehouden.

Partners