06-01-2023

GoDataDriven gaat verder als Xebia

Deel dit bericht

GoDataDriven gaat via een rebranding verder als Xebia. GoDataDriven is onderdeel van moederbedrijf Xebia, maar gaat nu ook het Xebia-merk dragen. Met de rebranding van de data- en AI-specialist breiden de organisaties hun portfolio en internationaal marktbereik verder uit.

GoDataDriven is in 2013 opgericht, toen al als volledige dochteronderneming van Xebia. GoDataDriven is gespecialiseerd in consultancy en training voor data en AI ondersteunde inmiddels honderden bedrijven om data gedreven te opereren. Door de re-integratie versterkt Xebia zijn portfolio in AI-strategie, analytics translation, data science, machine learning en AI, MLOps, analytics engineering en training.

Xebia biedt met 6.000 medewerkers verspreid over 18 locaties wereldwijd consultancy, training, diensten en ondersteuning op projecten in verschillende domeinen.

Xebia's CEO Anand Sahay is enthousiast over de integratie van GoDataDriven in Xebia. “Data is een katalysator voor digitale innovatie. GoDataDriven heeft zichzelf gevestigd als toonaangevend data- en AI-adviesbureau in de Benelux. Nu GoDataDriven verder gaat als Xebia hebben we als organisatie de mogelijkheid om deze unieke expertise en ervaring naar andere regio's te brengen, waardoor Xebia een stap dichter bij het realiseren van zijn ambities als wereldwijd adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie komt.”

Oprichter Rob Dielemans van GoDataDriven is trots op wat zijn team heeft bereikt in het afgelopen decennium. “GoDataDriven is onderdeel geweest van een internationale ontwikkeling waar data de standaard werd voor moderne bedrijfsvoering”, aldus . “Nu is het tijd om organisaties ook in andere regio’s te helpen om data te verankeren in het DNA en ze te laten excelleren. Hiervoor brengen wij onze ervaring naar Xebia, en tegelijkertijd profiteren wij van het brede scala aan expertises van Xebia. Ik ben dan ook enthousiast over onze toekomst met de kracht van de Xebia-merknaam.”

Sterke kennisdeling
Kennisdeling heeft bij Xebia en GoDataDriven altijd hoog in het vaandel gestaan. Dit doet Xebia vanuit community gedreven ‘chapters’ die zich wereldwijd steeds verder uitbreiden. GoDataDriven wordt onderdeel van het ‘data chapter’ dat in teken staat van de kennisbevordering binnen deze discipline. Dit moet zorgen voor sterke kwaliteit en snelheid op het gebied van datadiensten binnen Xebia. De kennisdeling levert lessen op uit verschillende globale uitdagingen en stimuleert het behoud van talent.

Hoewel de naam en logo van GoDataDriven veranderen, blijft de structuur, cultuur en focus hetzelfde. “Wij deelden altijd al dezelfde missie en waarden met Xebia. Door de rebranding kunnen we onze grenzen en doelen verleggen, onze volledige potentie ontketenen en van Xebia wereldwijd een erkende naam in ons vakgebied maken”, stelt Dielemans.

“Als één bedrijf vergroten we de kans dat we precies bieden wat klanten nodig hebben”, vertelt Giovanni Lanzani, managing director data Benelux bij Xebia. “Daarnaast profiteren we van een enorme informatie- en kennisstroom. Meer experts en kennisdeling, betere beslissingen, meer perspectieven op uitdagingen en een sterkere coördinatie binnen units.”

Partners