22-11-2022

Dynatrace breidt Grail uit voor realtime analytics

Deel dit bericht

Dynatrace heeft het Grail causational data lakehouse uitgebreid om sneller nauwkeurige bedrijfsanalyses mogelijk te maken. Het resultaat daarvan is dat het platform van Dynatrace op grote schaal in realtime bedrijfsdata van eigen applicaties en van derden kan vastleggen, zonder dat daarbij technische middelen of codewijzigingen nodig zijn.

Dynatrace Grail prioriteert data afzonderlijk van waarneembaarheidsgegevens en bewaart, verwerkt en analyseert bedrijfsdata met behoud van de context van de complexe cloudomgevingen waar ze vandaan komen.

Ad hoc analyses
Dynatrace heeft de verbeteringen in Grail ontworpen om business- en IT-teams in staat te stellen om op een efficiënte wijze ad hoc analyses uit te kunnen voeren voor verschillende bedrijfsprocessen. Maar ook nauwkeurige, betrouwbare en kosteneffectieve automatisering aan te sturen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de orderafhandeling, betalingen, serviceactivering en registratieworkflows voor klanten, en tevens het analyseren van de impact op de omzet van nieuwe digitale diensten. Deze aankondiging borduurt voort op mogelijkheden die Dynatrace in oktober 2022 heeft geïntroduceerd, waarbij Grail initieel te gebruiken was om loganalyse en -beheer mogelijk te maken. Het bedrijf gaat Grail nog verder uitbreiden om aanvullende ontwikkelings-, beveiligings-, IT- en bedrijfsoplossingen mogelijk te maken.

Digitale services optimaliseren
Bedrijven zijn afhankelijk van digitale services om de omzet, klanttevredenheid en concurrentievoordelen te stimuleren. Om zowel deze services als de gebruikerservaringen te kunnen optimaliseren, vertrouwen business- en IT-teams steeds meer op inzichten uit verschillende bronnen met bedrijfsdata, waaronder het applicatiegebruik, conversieratio's en retourzendingen. Toch missen veel traditionele tools voor business intelligence de benodigde snelheid, schaalbaarheid, flexibiliteit en granulariteit die nodig zijn om inzichten te leveren over services die zijn gebouwd voor complexe cloud-architecturen. Volgens een onderzoek van Deloitte vindt tweederde van de ondervraagde organisaties het zelfs niet prettig om toegang te krijgen tot of gebruik te maken van data uit hun business intelligence-tools. Business analytics in de huidige moderne cloudomgevingen vraagt om een nieuwe aanpak.

Waardevolle inzichten
“Om digitale transformatie op grote schaal te stimuleren, hebben organisaties betrouwbare en realtime inzichten uit hun bedrijfsdata nodig. Bestaande oplossingen zijn vaak afhankelijk van al verouderde data, leveren geen nauwkeurige antwoorden in IT-context en vereisen handmatig onderhoud en codering door technici”, aldus Bernd Greifeneder, oprichter en Chief Technical Officer bij Dynatrace. “De Grail causational data lakehouse positioneert ons platform op een unieke wijze om deze uitdagingen te overwinnen. Door de prioriteit van bedrijfsdata te verhogen om ervoor te zorgen dat deze onbeïnvloed en met verliesvrije precisie aankomen. Zelfs van applicaties van derden die voor ontwikkelaars niet toegankelijk zijn, hebben business en IT-teams die het Dynatrace-platform gebruiken voortaan gemakkelijk toegang tot waardevolle zakelijke inzichten als ze die nodig hebben. De nieuwe Grail-functionaliteit maakt het mogelijk om vrijwel onbeperkte gebruiksscenario's voor bedrijfsanalyses te ontgrendelen, waardoor onze klanten hun meest uitdagende vragen onmiddellijk, nauwkeurig, duidelijk en snel kunnen beantwoorden.”

Partners