14-11-2022

Collibra en Kensu automatiseren Data Catalog

Deel dit bericht

Collibra heeft een partnerschap gesloten met Data Observability bedrijf Kensu waardoor een integratie tussen de twee oplossingen van de bedrijven beschikbaar komt. Kensu's observability capaciteiten zullen Collibra's Catalog verrijken met betrouwbare en gecureerde informatie om zakelijke gebruikers en data scientists in staat te stellen beslissingen te nemen op basis van betrouwbare data.

De Collibra Data Catalog is de hoeksteen van veel data governance programma's omdat het informatie centraliseert over het datalandschap en gebruikers een end-to-end zicht geeft op hun databronnen. Het onderhoud van de data catalog vergt echter steeds meer middelen naarmate de dataomgeving complexer wordt. Datateams werken nu met honderden of duizenden interne en externe gegevensbronnen om rapporten en modellen te voeden. Onnauwkeurige en onvolledige gegevens kunnen het vertrouwen van belanghebbenden en de waarde die zij eraan ontlenen aantasten.

Kensu's data observability oplossing biedt datateams inzicht in wanneer en waar gegevens worden verwerkt. De integratie met Collibra lost het probleem van het bijhouden van data catalogs op. Kensu's observability agents kunnen automatisch honderden gegevensbronnen vullen, inclusief het schema van gegevens, en Collibra naadloos voeden met deze informatie. De door Kensu geleverde informatie creëert daarmee real-time inzicht in de datawaardeketen, verlaagt onderhoudskosten, versterkt het vertrouwen in data catalogs en stelt gebruikers in staat zakelijke beslissingen te nemen op basis van betrouwbare gegevens.


Partners