01-11-2022

HPE introduceert next-generation computer

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft een next gen compute portfolio aangekondigd, ontworpen om een cloudgebruikservaring in hybride omgevingen te leveren. De HPE ProLiant Gen11 servers bieden organisaties intuïtieve, vertrouwde en geoptimaliseerde rekenkracht, bij uitstek geschikt voor een reeks moderne workloads, waaronder AI, analytics, cloud-native applicaties, grafisch-intensieve applicaties, machine learning, Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en virtualisatie.

Op de HPE ProLiant servers zorgt een HPE GreenLake for Compute Ops Management software abonnement voor een cloud-native controlepaneel. Deze verhoogt de operationele efficiëntie door het proces voor toegang, monitoring en beheer van servers op een veilige manier te automatiseren, ongeacht hun digitale omgeving.

Het paneel biedt eenvoudige, uniforme en geautomatiseerde mogelijkheden waarmee klanten hun IT-omgeving met wereldwijde zichtbaarheid en inzicht kunnen beheren. Klanten kunnen ook eenvoudig duizenden gedistribueerde apparaten integreren en profiteren van snellere server firmware updates om zich te concentreren op de bedrijfsvoering en niet op het beheer van een complexe IT-infrastructuur.

HPE GreenLake for Compute Ops Management omvat ook een CO2 -voetafdrukrapportage voor klanten om emissiecijfers te bekijken, van individuele servers tot volledige computeromgevingen, om het energieverbruik te monitoren.

Security by design
De volgende generatie HPE ProLiant servers biedt de volgende nieuwe features om data en systemen te beschermen:
• Zorg voor verificatie en authenticatie van systeemcomponenten met de nieuwe versie van de HPE Integrated Lights-Out (iLO), met iLO6. ILO is een remote server management software waarmee klanten veilig HPE servers naadloos kunnen configureren, monitoren en updaten. De nieuwste versie beschikt over nieuwe authenticatie met behulp van het Security Protocol and Data Model (SPDM). SPDM is een belangrijke beveiligingsmogelijkheid in servers voor het authenticeren en veilig kunnen bewaken van apparaten in een op openstandaarden gebaseerde aanpak.
• Voorkom wijzigingen in de toegang tot unieke serveridentiteit met de standaardopname van platformcertificeringen en Secure Device Identity (iDevID).
• Krijg een extra authenticatielaag door een veilige boot- en systeemstatus te bewaken via de Trusted Platform Module (TPM).
• Kies voor het hoogste beveiligingsniveau via de HPE Trusted Supply Chain. De HPE Trusted Supply Chain bevordert end-to-end beveiliging met gecertificeerde servers die voorzien zijn van versterkte dataprotectie tijdens het productieproces. Onlangs heeft HPE de opties uitgebreid om gecertificeerde servers, afkomstig van in de VS gevestigde fabrieken, wereldwijd te produceren en te verzenden.

Geoptimaliseerde prestaties voor elke taak
Naarmate organisaties meer veeleisende toepassingen draaien, waaronder AI, machine learning en rendering, hebben ze optimale en versnelde prestaties nodig. De volgende generatie HPE ProLiant servers zijn geoptimaliseerd om hoge prestaties te leveren op de meest data-intensieve taken van een organisatie. Daarbij ondersteunen ze een diverse set architecturen, waaronder 4e generatie AMD EPYC processoren, 4e Gen Intel Xeon Scalable processoren en Ampere Altra en Ampere Altra Max Cloud Native Processoren.
Vergeleken met de vorige generatie ondersteunen de nieuwe HPE ProLiant Gen11 servers twee keer zoveel I/O-bandbreedte voor de meest veeleisende toepassingen, 50 procent meer kernen per CPU voor verbeterde workload consolidatie en 33% meer high-performance GPU-dichtheid per server ter ondersteuning van AI en grafisch-intensieve workloads.

Service providers en ondernemingen hebben cloud-native IT-infrastructuur nodig om flexibele en uitbreidbare mogelijkheden te leveren en innovatie te stimuleren. In juni 2022 kondigde HPE aan dat het als eerste serverleverancier infrastructuur aanbiedt met geoptimaliseerd cloud-native silicium, met behulp van Ampere Altra en Ampere Altra Max cloud-native processoren, in de nieuwe HPE ProLiant RL300 Gen11 server.

Pay-as-you-go verbruiksmodel met HPE GreenLake
Organisaties die naar de nieuwe generatie willen overstappen, kunnen HPE's next-generation oplossing aanschaffen via een traditionele infrastructuuraankoop of via een pay-as-you-go model met HPE GreenLake. HPE GreenLake is een as-a-service platform dat klanten in staat stelt data-first modernisering te versnellen en biedt meer dan 70 clouddiensten die op locatie, aan de edge, in een colocatiefaciliteit en in de publieke cloud kunnen draaien.

Partners