21-09-2022

InterSystems en Yenlo vervangen legacysystemen in zorgsector

Deel dit bericht

InterSystems en Yenlo, productleider op het gebied van integratie, hebben hun krachten gebundeld om de gezondheidszorg in Europa te helpen verbeteren. Yenlo en InterSystems erkennen de node behoefte van zorgaanbieders om hun IT-systemen te optimaliseren en te moderniseren. Momenteel werken veel zorgaanbieders met legacysystemen van leveranciers die de snelle (digitale) ontwikkelingen op het gebied van integratie niet kunnen bijhouden.

Yenlo en InterSystems kwamen met elkaar in contact via hun gedeelde doel om problemen rond de veiligheid van het delen van patiëntinformatie tussen zorgverleners op te lossen. Nieuwe wetten rond het elektronische patiëntendossier en wereldwijde interoperabiliteit maken het voor zorgverleners steeds belangrijker om internationale standaarden voor gezondheidsgegevens toe te passen. InterSystems en Yenlo ondersteunen veel van deze gestandaardiseerde protocollen, zoals onder andere HL7 V2, HL7 FHIR, CDA, ASTM en EDIFACT. “Door samen te werken met een van de grootste en sterkste IT-spelers in de gezondheidszorg, zetten we een flinke stap voorwaarts in het optimaliseren van onze integratieoplossingen in deze sector. Daarnaast is het gebruik van InterSystems’ IRIS-technologie in combinatie met Yenlo’s integratiediensten en oplossingen in de zorg, een extra boost voor FHIR-standaarden”, zegt CEO & medeoprichter Ruben van der Zwan van Yenlo.

Betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg
Een andere reden voor deze samenwerking is een gedeelde missie om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Zowel Yenlo als InterSystems zijn van mening dat moderne technologie de kwaliteit van de gezondheidszorg kan verbeteren. Eenvoudige integratie van een breed scala aan zorgsystemen, zoals Epic, Chipsoft, Tenzinger en andere leveranciers, maakt het voor zorgverleners gemakkelijker om vanuit technologisch oogpunt hun capaciteit naar behoefte op te schalen.

Yenlo gelooft dat integratietechnologie veelvoorkomende problemen zoals personeelstekorten kan verlichten. Eenvoudige integratie en eenvoudig delen van gegevens verminderen de tijd die wordt besteed aan administratieve taken, waardoor er meer tijd overblijft voor het verlenen van daadwerkelijke zorg. Bovendien kan een Integratie Platform-as-a-Service de stijgende zorgkosten verlichten, omdat het over het algemeen goedkoper is dan het exploiteren van een interne IT-infrastructuur. Door te kiezen voor een iPaaS-oplossing moeten zorgaanbieders een oplossing vinden die 24/7 deskundige ondersteuning biedt. Daarom heeft Yenlo een expertcentrum opgezet van ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in zorgintegratiediensten, zoals het IRIS for Health-dataplatform.

Partners