25-08-2022

Nippur organiseert symposium ter ere van 20-jarig bestaan

Deel dit bericht

Nippur bestaat dit jaar 20 jaar. Ter ere van dit feit organiseert het bedrijf een symposium samen met partner Sterk Huis, initiator van het Smart Start programma. Het symposium is een cadeau aan de initiatiefnemers ten behoeve van een goede start van het (on)geboren kind. Het symposium is de start van een pilot met als thema ‘Opgroeien in ‘ontwikkelarmoede’ - de eerste 1000 dagen van een kind’.

Nippur zet data centraal, in het hart van de organisatie. Al 20 jaar streeft Nippur ernaar om de besluitvorming bij organisaties te ondersteunen met relevante feiten en gedegen analyses. Dit doen we vanuit de overtuiging dat hierdoor betere besluiten worden genomen die ook makkelijker gedragen worden in de organisatie. Maar ook dat het makkelijker is om andere wegen in te slaan als blijkt dat de beoogde resultaten uitblijven of nieuwe patronen zichtbaar worden in de data.

Kinderarmoede in de eerste 1000 dagen
De kansen van een kind worden al voor de conceptie beïnvloed. De omgeving van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van fysieke en/of mentale problemen op latere leeftijd, wat ook weer doorwerkt op volgende generaties. Armoede en stress hebben veel invloed op het gezond en veilig opgroeien, en dit risico wordt groter wanneer er in het gezin ook sprake is van een scheidingsproblematiek of bedreiging door geweld of verwaarlozing. Een kind heeft een groot risico achterstand op te lopen, een achterstand die bijna niet meer in te halen is. De eerste 1000 dagen in het leven van een kind zijn van cruciaal belang. Dit blijkt uit veel wetenschappelijk onderzoek; de plek van de wieg bepaalt in grote mate de kansen van kinderen. Terwijl elk kind de beste kansen verdient.

Het programma Smart Start ontwikkelt op basis van data en design thinking oplossingen, waarmee we de kansen voor kinderen vergroten. Ook voor problemen, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Tijdens het symposium start dan ook een nieuwe Smart Start-pilot over het thema “de beste kansen in de eerste 1000 dagen van een kind” (periode – 9 maanden, 24 maanden).

Het programma bestaat uit interviews, presentaties en videopresentaties. Diverse sprekers delen hun inzichten over hoe je datagedreven innovatieve antwoorden kunt zoeken en vinden op complexe maatschappelijke vraagstukken of over wat we weten over een goede start van het kind.

Het Symposium Opgroeien in ontwikkelarmoede - de eerste 1000 dagen vindt plaats op 16 september 2022 in het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle (ten zuiden van Tilburg).
Bekijk hier het programma van het symposium


 

Company:

Nippur

Partners