13-07-2022

Detacheerder i4talent start business unit Data Science

Deel dit bericht

Sinds 1 juni beschikt i4talent over twee nieuwe business units; een gespecialiseerd in Data Science en een in IT. Met Data Science gaat de detacheerder uit Reeuwijk onder leiding van Niels Hoogeveen een stap verder dan de dienstverlening van de al bestaande unit Data Professionals.

Er is volgens Daniëlle Kleyheeg, oprichter van i4talent, veel vraag naar data-analisten voor financiële planning en IT’ers met de skills om de benodigde werkprocessen technisch in te richten. “Hiermee zijn we actief in het analyseren van datastromen bij onze klanten. Wat we nu gaan doen is het voorspellend vermogen van data benutten voor opdrachtgevers”.

Dat i4talent vol inzet op data is een logische ontwikkeling, constateert Kleyheeg. “Finance blijft onze corebusiness, maar je ziet binnen bedrijven dat finance en IT steeds meer verlengstukken van elkaar zijn geworden. Met onze activiteiten op het gebied van finance zitten we altijd al heel dicht tegen het dataproces van bedrijven aan. En ook op andere gebieden wordt data steeds meer een key success indicator, of het nu het logistieke proces, sales of marketing is. Wij kunnen bedrijven ondersteunen om het gebruik van data en AI vanaf de grond op te bouwen. Dat is een traject dat we samen met de klant ingaan. Wat voor processen spelen er bij jou in je bedrijf? Hoe efficiënt is je bedrijfsvoering? En hoe kunnen we dat beter inrichten door de data voorspellend te laten werken? Met welke systemen werken zij nu en hoe gaan we samen met IT zorgen dat wanneer wij weg zijn de klant klaar is voor de toekomst”

Het leidde in 2017 tot de start van de unit Data Professionals die onder meer business en data analisten en business intelligence consultants detacheert. De inzet van Data Science moet het rendement van data voor opdrachtgevers verder vergroten. i4talent gaat de opdrachtgever stap voor stap begeleiden bij het gebruik van data, de inzet van artifical intelligence en ook development voor het proces erna.

Klanten self supporting maken
Niels Hoogeveen en Fred Boevé zijn aangetrokken om de nieuwe onderdelen op de kaart te gaan zetten. De eerste opdrachten voor data scientists en IT’ers die i4talent gaat detacheren zijn al binnen. Met de nieuwe units richt #deleukstedetacheerdervanNederland zich in eerste instantie op eigen klanten. Ook uit de hoek van niet-klanten verwacht i4talent snel meer vraag naar tijdelijke ondersteuning op het data- en IT-gebied, voor langere of kortere tijd. Daniëlle Kleyheeg: ‘Wat vanaf het eerste moment voorop staat is om een bedrijf self supporting te maken. Je kunt beter iemand leren vissen dan hem één keer een vis geven.’

Zesde en Zevende business unit
Data Science is inmiddels de zesde en IT de zevende business unit van i4talent, dat ruim zeventien jaar terug is gestart door Daniëlle Kleyheeg. Finance was de eerste, gevolgd door Control, Data Professionals en Data Developers. In 2020 verhuisde i4talent naar een veel groter pand in Reeuwijk. Met een eigen i4talent Academy steekt de detacheerder veel tijd en energie in het opleiden van de professional van de toekomst.

Tags:

IT, Data, Data Science

Company:

i4talent

Partners