01-07-2022

Cloudian en Vertica bieden on-prem Data Warehouse Platform op S3 Data Lake

Deel dit bericht

Cloudian heeft een partnerschap aangekondigd met Vertica, onderdeel van Micro Focus, waardoor organisaties een publieke cloud-achtige moderne datawarehousing oplossing krijgen, on-premise, voor het veilig achter een firewall beheren van hun AI/ML- en andere analytics workloads.

Vertica's scheiding van compute en storage scaling van de onderliggende analytische database stelt klanten in staat om Cloudian's HyperStore native S3-compatibele object storage te gebruiken als een enkele locatie om al hun data op te slaan. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers profiteren van de vele voordelen van HyperStore, waaronder schaalbaarheid op exabyte-niveau, beveiliging op militair niveau en kostenbesparingen tot 70% in vergelijking met de publieke cloud en traditionele opslagalternatieven.

Datawarehouse- en data lake-omgevingen groeien snel, waarbij analytische toepassingen zoals AI/ML de groei van datasets op petabyte-schaal aanwakkeren. Deze groei doet zich niet alleen voor in publieke clouds, maar ook in datacenters van ondernemingen, aangezien organisaties analysetoepassingen willen uitvoeren op hun lokale gegevens en dit ter plaatse willen doen in plaats van in publieke clouds, om redenen van prestaties, beveiliging, gegevenssoevereiniteit en kosten.

In tegenstelling tot traditionele infrastructuuroplossingen die niet kunnen voldoen aan de kosten, schaalbaarheid en andere vereisten voor het ondersteunen van deze moderne applicaties, biedt Cloudian's HyperStore een ideale datarepository of Data Lake voor Vertica-omgevingen:
• Drop-in integratie: Naadloze integratie met Vertica met behulp van Vertica's mogelijkheid om S3 te gebruiken als belangrijke repository voor de hybride cloud.
• Modulaire, onbeperkte elasticiteit: Begin met drie low-cost nodes en breid eenvoudig uit door apparaten aan het cluster toe te voegen zonder analytics workloads te verstoren.
• Multi-tenancy: Sta meerdere gebruikers toe gegevens te analyseren die in één gedeeld data lake of data warehouse staan, zonder de beveiliging in gevaar te brengen, terwijl ook multi-tenant facturering, metering en quality of service (QoS) controles worden toegepast.
• Klaar voor hybride clouds: Gebruik policy-based tools om gegevens te repliceren of te tieren naar AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, of naar een ander HyperStore-cluster voor offsite disaster recovery, capaciteitsuitbreiding of gegevensanalyse in de cloud.
• Data resiliency: Met door de beheerder gedefinieerd opslagbeleid voor de implementatie ervan op basis van replicatie of erasure coding.
• Bescherming tegen ransomware: Voorkom met S3 Object Lock dat malware gegevens versleutelt, zodat u snel en eenvoudig een onversleutelde reservekopie kunt herstellen zonder losgeld te hoeven betalen, en voldoe aan eisen op het gebied van governance en wettelijke bewaarplicht.
• Beveiliging op militair niveau: Beveilig gegevens verder met functies zoals secure shell, geïntegreerde firewall, RBAC/IAM-toegangscontrole, AES-256 server-side encryptie voor gegevens in ruste en SSL voor gegevens in transit, evenals certificering met de strengste beveiligingsvereisten.

Partners