17-06-2022

Splunk levert Security- en Observability-oplossingen voor de Hybrid Cloud

Deel dit bericht

Splunk Inc., aanbieder op het gebied van dataplatformen voor security en observability, kondigt haar next generation Splunk Platform aan. Dankzij de uitbreidingen van het Splunk Cloud Platform en de beschikbaarheid van Splunk Enterprise 9.0 kunnen klanten sneller handelen op basis van data. Hierdoor kunnen ze betere zakelijke beslissingen nemen en inzichten operationaliseren in de Hybrid Cloud.

Met Splunk Enterprise 9.0 kunnen klanten eenvoudiger toegang krijgen tot meer databronnen, sneller tot inzicht komen en operationaliseren, implementaties beveiligen, sneller opschalen en het beheer beter stroomlijnen. Het biedt end-to-end zichtbaarheid door uitgebreide datatoegang en geoptimaliseerde opslag voor meer keuze, controle en kostenbesparing:
• Het Data Manager voor Splunk Cloud Platform levert vanaf vandaag een schaalbare onboarding voor Amazon Web Services en Microsoft Azure. Deze zomer zal er ook ondersteuning komen voor het Google Cloud Platform. Hiermee krijgen gebruikers een eenvoudig te beheren hybride Cloud control plane, die alle data binnen enkele minuten in verbinding brengt met Splunk;
• Ingest Actions helpt klanten om data in de juiste vorm, op het juiste moment, op de juiste plaats te krijgen. Dankzij granulaire controles kan er actie worden ondernomen, doormiddel van filtering, maskering, en routing plaatsvinden binnen het Splunk Platform of naar een externe AWS S3 opslag;
• Splunk Enterprise 9.0 kan cold storage van Amazon Web Services en het Google Cloud Platform kosteneffectief uitbreiden naar Microsoft Azure met SmartStore for Azure. Hierdoor kunnen Splunk Enterprise klanten, die alles zelf beheren, hun operationele kosten tot 70% verlagen.

Snelle reactietijd dankzij advanced research en een geoptimaliseerde beheerderservaring, om storingen en security aanvallen aan te pakken zonder de bedrijfsvoering te verstoren:
• Met de uitbreiding van Federated Search verbetert en vereenvoudigt Splunk research en zoekacties in Hybrid Cloudomgevingen. Dankzij de verbetering krijgen gebruikers en beheerders één overzicht van hun gehele Splunk ecosysteem voor snellere bruikbare inzichten;
• Splunk Assist is een nieuwe, volledig beheerde Cloudservice binnen Splunk Enterprise 9.0 die klanten diepgaand inzicht biedt in hun security omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inzichten uit Cloudimplementaties voor een rijkere beheerervaring.

De uitbreiding van het Splunk platform biedt meer manieren om applicaties te bouwen en aan te passen om meer zakelijke waarde uit data-inzichten te halen. Dankzij de verbeterde gebruikerservaring, die meer dan 2.500 speciaal gebouwde apps en integraties biedt, kunnen klanten de kracht van het Splunk portfolio eenvoudig toepassen op een grote verscheidenheid aan data-centric use cases. In combinatie met het partner-ecosysteem, van meer dan 2.400 partnerorganisaties, kunnen databronnen van derden worden geïntegreerd om apps te ontdekken, te implementeren en te beheren. Op deze manier kunnen klanten data omzetten in actie.
Met de Splunk Cloud Developer Edition, nu in preview, kunnen ontwikkelaars eenvoudig hun applicaties creëren en testen, waardoor de time-to-value voor ondernemingen die het Splunk Cloud Platform gebruiken wordt verkort.

Partners