Een datagedreven gemeente in de praktijk
(09-06-2022)

Deel dit bericht

De verantwoordelijkheidsgebieden van gemeenten worden met de dag complexer. Of het nu gaat om woningen, openbare veiligheid, sociaal domein/jeugdzorg of energietransitie, niets is eenvoudig of eenduidig op te lossen. Daarnaast verwachten burgers en bedrijven snelle, duidelijke en transparante communicatie en besluitvorming.

Alleen met de inzet van data kan sneller ingespeeld worden op deze nieuwe ontwikkelingen. De organisatie wordt er door ondersteund en ontlast waardoor meer focus op de problemen kan worden gegeven. Wendbaar blijven en meebewegen met trends en kansen. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn basisvoorwaarden om te versnellen én innovatief te zijn. Dat is niks nieuws. Maar waar begin je?

Om dit mogelijk te maken introduceerde SAS in 2021 het Decisionboard, de next level van het dashboard. Dashboards geven wel zicht en grip op vandaag maar juist decisionboards geven, door de inzet van analytics en data, zicht en grip op de toekomst.

Het instrument vereist een multidisciplinaire aanpak, maar waar begin je? Wij nemen je mee op een reis langs de do’s en don’ts aan de hand van use cases, demo’s en expert talks. Uiteraard zal er ook voldoende ruimte zijn om te netwerken.


donderdag 9 juni
13.00-18.00 uur

RegistreerSAS

Company:

SAS

Partners