18-05-2022

Dynatrace verbetert observeerbaarheid en AIOps voor databases

Deel dit bericht

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft de advanced AIOps functionaliteit uitgebreid voor veel gebruikte databases, zoals Oracle en Microsoft SQL. De toegevoegde functionaliteit geeft DevOps-teams en databasebeheerders een realtime inzicht in de relaties tussen hun databases en applicaties. Daardoor kunnen zij proactief issues oplossen, zoals inefficiënte queries van databases, voordat deze de beschikbaarheid, prestaties en gebruikerservaring beïnvloeden.

Tevens stellen nieuwe eindpunten van application programming interfaces ontwikkelteams in staat om de observeerbaarheid van databases te verbeteren. Dit maakt het eenvoudiger om databases proactief toe te passen, te schalen en te optimaliseren om snellere en efficiëntere digitale ervaringen te leveren.

De toegevoegde functionaliteit bouwt voort op Dynatrace's bestaande mogelijkheden om databases te observeren, zoals auto-detectie en diverse prestatie- en gebruiksanalyses. Ze bieden het platform van Dynatrace de mogelijkheid om in realtime en de juiste context de meest nauwkeurige antwoorden te leveren op basis van alle beschikbare databronnen.

Met het versterken van de positie van Dynatrace’s platform als een complete oplossing voor moderne cloud-observatie, verbeteren de nieuwe functies ook de samenwerking tussen DevOps en DBA-teams voor het behalen van betere bedrijfsresultaten. "Dynatrace reduceert de complexiteit van databases drastisch”, zegt Steve Tack, SVP van Product Management bij Dynatrace. “Deze vormen de basis voor alle moderne applicaties. Met deze release bevorderen we de observeerbaarheid en AIOps voor databases, door een holistisch, nauwkeurig en realtime inzicht te geven van de impact die ze hebben op applicaties, gebruikerservaringen en zakelijke KPI's. Dit stelt DevOps- en DBA-teams in staat om effectiever en efficiënter samen te werken voor het leveren van betere en snellere ervaringen."

Dynatrace database observability voor Oracle is direct beschikbaar. Ondersteuning voor Microsoft SQL Server volgt binnen 90 dagen, terwijl de ondersteuning voor andere databases later in 2022 wordt aangekondigd.

Company:

Dynatrace

Partners