11-05-2022

Databricks biedt pay-as-you-go lakehouse-dienst op AWS

Deel dit bericht

Databricks lanceert een nieuwe pay-as-you-go lakehouse-dienst op Amazon Web Services. Hiermee kunnen klanten snel en gemakkelijk een Databricks Lakehouse bouwen via hun AWS Marketplace-account, en extra voordeel halen uit bestaande AWS-contracten.

Eerder dit jaar kondigde Databricks ook ondersteuning aan voor de AWS Graviton2-gebaseerde Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances die tot drie to vier keer betere kostenefficiëntie kunnen leveren voor klanten wanneer ze een lakehouse op AWS bouwen. Dit wordt nu opgevolgd door de pay-as-you lakehouse-dienst in de AWS Marketplace. De nieuwe oplossing biedt een naadloze integratie tussen Databricks en de bestaande AWS-configuraties en -beveiliging. AWS-klanten kunnen een proefperiode van Databricks starten vanaf hun AWS-console én kunnen facturatie en betalingen van Databricks consolideren binnen hun bestaande AWS-account.

Met de nieuwe dienst betalen AWS-klanten alleen voor de resources die ze gebruiken en kunnen ze eenvoudig hun Databricks-gebruik onderdeel maken van hun bestaande Enterprise Discount Program (EDP)-verplichting. Hierdoor krijgen organisaties meer flexibiliteit en schaalgrootte om een lakehouse op AWS te bouwen dat voldoet aan hun huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften.

De pay-as-you-go dienst is het meest recente resultaat van de lange samenwerking van de twee bedrijven, die hun gezamenlijke klantenbestand meer dan verdubbeld heeft van boekjaar 2020 tot 2021 en de verkoop via de Marketplace heeft verviervoudigd. De gemiddelde omvang van verkopen is in die periode tevens verdubbeld.

Partners