29-04-2022

HPE lanceert AI-oplossing swarm learning voor edge en gedistribueerde sites

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt de lancering aan van HPE Swarm learning, een AI-oplossing om inzichten aan de edge te versnellen, van het diagnosticeren van ziekten tot het detecteren van creditcardfraude, door AI-model learnings te delen en te verenigen zonder de privacy van gegevens in gevaar te brengen.

HPE Swarm Learning, ontwikkeld door Hewlett Packard Labs, de R&D-organisatie van HPE, is het eerste privacybeschermende, gedecentraliseerde machine learningframework voor de edge of gedistribueerde locaties[i]. De oplossing biedt klanten containers die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met AI-modellen met behulp van de HPE swarm API. Gebruikers kunnen vervolgens direct AI model learnings delen binnen hun organisatie en daarbuiten met branchegenoten om trainingen te verbeteren, zonder daadwerkelijke data te delen.

"Swarm learning is een nieuwe, krachtige benadering van AI die al vooruitgang heeft geboekt bij het aanpakken van wereldwijde uitdagingen, zoals het verbeteren van de gezondheidszorg voor patiënten en het verbeteren van anomaliedetectie die inspanningen op het gebied van fraudedetectie en voorspellend onderhoud ondersteunen", zegt Justin Hotard, executive vice president en general manager, HPC & AI, bij HPE. "HPE draagt op een zinvolle manier bij aan de swarm learning-beweging door een enterprise class oplossing te leveren die organisaties op unieke wijze in staat stelt samen te werken, te innoveren en de kracht van AI-modellen te versnellen, met behoud van de ethiek, dataprivacy en governancenormen van elke organisatie."

Nieuwe AI-benadering om inzichten aan de edge te benutten
Tegenwoordig vindt de training van AI-modellen meestal plaats op een centrale locatie, die vertrouwt op gecentraliseerde samengevoegde datasets. Deze aanpak kan echter inefficiënt en duur zijn omdat grote hoeveelheden gegevens naar dezelfde bron moeten worden teruggebracht. Daarbij kan deze aanpak worden beperkt door regels en voorschriften op het gebied van privacy en eigendom van gegevens, die het delen en verplaatsen van gegevens beperken. Dat kan mogelijk leiden tot onnauwkeurige en vertekende modellen. Door modellen te trainen en inzichten aan de edge te benutten, kunnen bedrijven sneller beslissingen nemen op het moment dat het verschil wordt gemaakt, wat leidt tot betere ervaringen en resultaten. Bovendien kunnen verschillende organisaties nu beter samenwerken en samen de intelligentie vergroten, doordat kennis van de ene organisatie wordt gedeeld met andere organisaties bij de gegevensbron. Dit kan leiden tot grote zakelijke en maatschappelijke resultaten.

Het extern delen van data kan echter een uitdaging vormen voor organisaties die moeten voldoen aan eisen op het gebied van data governance, regelgeving of compliance, die voorschrijven dat data op de locatie blijven. HPE Swarm Learning stelt organisaties op unieke wijze in staat om gedistribueerde data in te zetten, waardoor de dataset groter wordt voor training, met behoud van data governance en privacy. Om ervoor te zorgen dat alleen learnings worden gedeeld, en niet de data zelf, maakt HPE Swarm Learning gebruik van blockchain-technologie om leden veilig aan boord te nemen, dynamisch een leider te kiezen en modelparameters samen te voegen om veerkracht en veiligheid te bieden aan het Swarm-netwerk.

Partners