08-04-2022

Connected Data Group overgenomen door Open Line Group

Deel dit bericht

Open Line, leverancier van managed cloud services aan ruim 140 bedrijven in met name de zorg, lokale overheid, sociale huisvesting en industrie heeft per 16 maart Connected Data Group, aanbieder van data- en analytics diensten die de digitale transformatie stimuleren, volledig geïntegreerd. De beide ondernemingen werkten al meerdere jaren intensief samen en besloten de banden steviger aan te halen, met de overname door Open Line Group als resultaat.

Connected Data Group is gevestigd met haar kantoor en opleidingscentrum in Culemborg en werd in 2017 opgericht door Erik Fransen en Antoine Stelma. De onderneming, waar naast de twee directeuren nog zes Data & Analytics professionals werken, biedt Data- en Analytics-services in samenwerking met een aantal leidende technologiepartners. Het bedrijf is gespecialiseerd in Data Management & Data Governance, Agile Data Architecturen en Analytics & Business Intelligence.

Meer waarde uit data
CCO Emile Stam van Open Line is trots op de integratie van Connected Data Group in de eigen organisatie. “Met Connected Data Group kunnen we inspelen op de wens van klanten om meer waarde uit data te halen. Onderwerpen als Agile Data Architecturen, Business Intelligence, Data Science en Data Management & Governance behoren tot de kern van de kennisset van Connected Data Group, waarbij hun professionals kunnen terugvallen op vele jaren ervaring bij toonaangevende klantorganisaties.” Stam geeft aan dat data, informatie en analytics thema’s zijn die zonder uitzondering hoog op de strategische agenda staan. “Met de aanvulling van Connected Data Group zijn wij ervan overtuigd dat we onze opdrachtgevers nog beter en completer van dienst kunnen zijn.”
Ook het feit dat Connected Data Group zelf trainingen en opleidingen aanbiedt, is een aanwinst voor Open Line, legt Stam uit. “Connected Data Group zette de Connected Data Academy op, dé opleider voor data- en analytics-professionals. Dit biedt ook de klanten van Open Line nu de mogelijkheid om aan opleidingen, trainingen, en workshops op maat deel te nemen.”

Logische stap
Erik Fransen, samen met Antoine Stelma oprichter van Connected Data Group, beschouwt de overname als een logische stap. “Deze integratie is goed voor onze klanten. Zij kunnen profiteren van de managed cloud services van Open Line en de kennis en ervaring die wij inbrengen op het gebied van Data & Analytics. Als Gold Partner van TIBCO zijn wij al jaren aanbieder in data-integratie en -management met TIBCO Data Virtualisatie in onder meer de woningcorporatiemarkt, de overheid en industrie. Microsoft Power BI en SingleStore complementeren ons unieke Connected Data & Analytics Platform.”
Antoine Stelma vult aan: “Connected Data Group is in staat om organisaties en professionals in de digitale transformatie optimaal datagedreven te laten werken. Wij zijn trots dat wij nu als onderdeel van Open Line onze gezamenlijke klanten in deze reis gaan ondersteunen.”

Connected Data Group zal actief blijven onder de eigen naam, met als ondertitel ‘een Open Line Company’. De beide oprichters blijven werkzaam binnen de organisatie.

Partners