29-03-2022

Talend kondigt beschikbaarheid Data Catalog 8 aan

Deel dit bericht

Talend heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Talend Data Catalog 8, een geautomatiseerde data catalog die proactieve data governance mogelijkheden biedt waarmee organisaties betrouwbare data kunnen ontdekken, organiseren en delen met een veilig controlepunt.

Talend voegt met deze update nieuwe mogelijkheden toe, waaronder op maat gemaakte business modeling en machine learning-gebaseerde dataclassificatie en -documentatie. De nieuwste release stelt organisaties van elke omvang in staat om data persistent te beheren op schaal en de gezondheid van de data te waarborgen die wordt gebruikt om bedrijfsresultaten te stimuleren.

Talend Data Catalog 8 maakt deel uit van het Talend Data Fabric platform en is gebouwd op een sterk fundament van metadata management en data cataloging mogelijkheden. De oplossing helpt met name data-architecten en governance-specialisten om hun productiviteit te versnellen en slimmer te werken om een snellere time to value met data te realiseren.

Nieuwe functies die bedrijven helpen bij het bereiken van meer compliance en controle met betrekking tot data zijn onder andere:
- Tailored business modeling: Definieer aangepaste, flexibele en aanpasbare metamodellen voor elk domein die nauwkeurig de zakelijke professionals en doelstellingen weerspiegelen.
- Geautomatiseerde gegevensclassificatie: Monitor data stores automatisch en gebruik machine learning om data te classificeren rond belangrijke patronen, zoals compliance-overtredingen, en stuur vervolgens proactief waarschuwingen naar data stewards.
- Aangepaste objecten en gebruikersregels: Definieer en pas objecten aan, inclusief relaties tussen bedrijfsobjecten/modellen en technische objecten. Regels kunnen worden toegewezen aan eigenaren voor activiteiten, verantwoordelijkheden en activa.
- Verbeterde lineage met inferentie: Exporteer data lineage en transformatielogica met behulp van veilige API-interfaces. Deze unieke mogelijkheid stelt bedrijven in staat om te voldoen aan compliance-verzoeken door middel van inferentie bewijs door het vastleggen van wijzigingen gedurende de gehele levenscyclus van de gegevens.

Talend Data Catalog 8 is per direct beschikbaar.

Partners