15-12-2021

Lenovo brengt Artificial Intelligence naar de edge

Deel dit bericht

Lenovo Infrastructure Solutions Group kondigt de uitbreiding van het Lenovo ThinkEdge-portfolio aan met de introductie van de nieuwe ThinkEdge SE450-server. De ThinkEdge SE450-server levert direct aan de edge AI-oplossingen om zakelijke inzichten te versnellen en toonaangevende computerprestaties te leveren. Zo wordt real-time besluitvorming aan de edge versneld en het maximale uit het bedrijfspotentieel gehaald.

De ThinkEdge SE450 van Lenovo is ontworpen om de beperkingen van serverlocaties op te rekken en realtime inzichten te leveren met verbeterde rekenkracht en flexibele inzetmogelijkheden. Hiermee kunnen meerdere AI-workloads worden ondersteund en geeft het klanten de mogelijkheid op te schalen. De server voldoet aan de eisen van een breed scala aan kritieke workloads en is daarbij veel stiller. Hierdoor kan de server overal worden gebruikt.

Doordat de server minder groot is, kan hij gemakkelijk worden geïnstalleerd op locaties met beperkte ruimte. De GPU-rijke server is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van edge-omgevingen in verschillende sectoren. Het robuuste ontwerp is bestand tegen een hoge gebruikstemperatuur, maar ook tegen veel stof, schokken en trillingen. Als een van de eerste NVIDIA-gecertificeerde edge-systemen maakt Lenovo ThinkEdge SE450 gebruik van NVIDIA GPU’s voor bedrijfs- en industriële AI edge-toepassingen. Hierdoor biedt de server maximaal versnelde prestaties.

De ThinkEdge SE450 is gebouwd op de nieuwste 3rd Gen Intel Xeon Scalable-processor met Intel Deep Learning Boost technologieën. De processor is voorzien van all-flash opslag voor het uitvoeren van AI en analytics aan de edge en geoptimaliseerd voor het leveren van intelligente data.  Door Intel is de processor geverifieerd als een Intel® Select Solution voor vRAN. Hij voldoet dus aan strikt gedefinieerde vereisten voor hardware- en softwareconfiguratie en aan strenge systeem-brede prestatiebenchmarks om de implementatie te versnellen en de risico's voor communicatiedienstverleners te verlagen.

Partners