06-12-2021

Trifacta lanceert Data Engineering Cloud voor Snowflake

Deel dit bericht

Trifacta heeft geavanceerde Pushdown Optimization-mogelijkheden voor Snowflake aangekondigd. Deze innovatie maakt een snellere datatransformatie mogelijk en benadrukt Trifacta's positie in data engineering om bruikbare data te leveren voor analyses en machine learning. Verder stelt Trifacta's native ondersteuning voor Snowflake SQL gebruikers in staat om de volledige transformatielogica te bouwen, waardoor gebruikers direct binnen Snowflake's Data Cloud kunnen werken aan enorme hoeveelheden data.

Nu data-architecturen overgaan op moderne ELT-benaderingen (Extract, Load, Transform), worden data-oplossingen in de cloud essentieel voor het laden van de data voor transformatie. Pushdown-optimalisatietechnieken helpen om transformatiestappen om te zetten in SQL-scripts. Als alternatief kunnen data-engineers die graag gebruik maken van code hun technische expertise aanvullen met geavanceerde en complexere datatransformaties met behulp van hun eigen code.

Trifacta's Pushdown Optimization met Snowflake biedt automatische SQL-generatie voor datatransformatie met de vereiste snelheid, schaal en kwaliteit. Belangrijkste voordelen zijn:

Verhoogde productiviteit
Pushdown Optimization met Snowflake biedt snellere datatransformaties direct op het platform van Snowflake over volledige Snowflake-tabellen. Hierdoor is het niet meer nodig om complexe SQL-statements of code te schrijven, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op de data.

Snellere datatransformaties met hoge kwaliteit
Trifacta biedt snellere datatransformaties. Met Pushdown Optimization worden data gelijktijdig geladen en getransformeerd. Dit levert data van hoge kwaliteit op, waardoor gebruikers de benodigde inzichten krijgen voor analytics en machine learning.

Schaal van operaties
Trifacta's ondersteuning van Snowflake maakt gebruik van de schaal van de cloud waardoor datatransformaties op elke schaal van data mogelijk zijn. Van een paar MB tot exabytes aan data, Trifacta biedt intelligente datatransformaties die data professionals helpen hun data te begrijpen op het meest granulaire niveau, met de gewenste schaal.

Partners