15-11-2021

SAS Viya breidt ondersteuning voor open source ecosysteem uit

Deel dit bericht

SAS heeft het bereik van haar vlaggenschip SAS Viya-platform uitgebreid om open source-gebruikers te ondersteunen. Of de softwaregebruiker nu een API-first strategie wil ontwikkelen, een data preparation routine wil voeden met machine learning of de interoperabiliteit wil verbeteren, SAS Viya is volgens het bedrijf een game changer voor open source integratie.

Data scientists zijn naar eigen zeggen 50 tot 80 procent van hun tijd bezig met het verzamelen en voorbereiden van gestructureerde en ongestructureerde data, voordat deze bruikbaar zijn. Zodra een model is gebouwd om de gegevens te analyseren kan de implementatie ervan een probleem zijn. SAS Viya is ontwikkeld om die stress te verlichten.

Bryan Harris, Executive Vice President en CTO van SAS, zegt dat het vereenvoudigen en automatiseren van de gegevensverzameling en de implementatie van modellen van cruciaal belang zijn, ongeacht de technologie die men kiest. "Wanneer u dit voor uw ecosysteem uitzoekt, is de opbrengst enorm," zei hij. "SAS Viya kan u helpen dat te bereiken."

Verkeerssensoren in noodsituaties
Leden van Hackanadians, een HackinSAS hackathonteam uit 2021, gebruikten technieken die SAS en de open source Jupyter Hub combineerden om een op audio gebaseerde app voor kruispuntbeheer te maken voor het prioriteren van voertuigen in noodsituaties. De AI-toepassing maakt gebruik van optimalisatie, IoT-sensoren, machine learning en deep learning om sirenes te detecteren en verkeerssignalen te commanderen om hulpvoertuigen veiliger door het verkeer te laten rijden. "Door de toepassing van AI, het Internet of Things en discrete, zelfs simulatie konden we een end-to-end oplossing bieden voor het beheer van verkeersknooppunten ten behoeve van het algemeen belang," aldus Heather Friesen, teamleider van Hackanadians.

Ontwikkeling, implementatie en governance van modellen automatiseren
Open source is een bewezen, levensvatbare softwareontwikkelingsmethode. En het gebruik van open source om uitdagingen op te lossen en bedrijfswaarde te creëren, vraagt om een gestructureerd, uniform raamwerk voor de ondersteuning van orkestratie. Veel organisaties vertrouwen op een robuust data science en machine learning platform zoals SAS Viya om deze problemen op te lossen en ontwikkelaars in staat te stellen hun ervaring te personaliseren, zoals het gebruik van hun voorkeurstaal met hun favoriete software, tools en libraries. De belangrijkste redenen die organisaties noemen om Viya in te zetten zijn onder andere:
• Het benutten van de cloud-native, high-performance architectuur.
• Sneller modellen bouwen met behulp van massaal parallelle verwerking voor eindeloze schaalbaarheid.
• Geautomatiseerde feature engineering met machine-learning-gedreven datavoorbereiding.
• Het opzetten van model governance en management processen voor SAS en open source.
• Python of R direct met SAS gebruiken of SAS in applicaties integreren met behulp van REST API's.
• Het uitrollen van modellen ontwikkeld in SAS of open source naar verschillende omgevingen zoals cloud, containers, streaming of on-site edge devices.
• Het schrijven en uitvoeren van native Python-code direct in de SAS-ontwikkelingsinterface om werk te operationaliseren.

Gebruikers kunnen meer te weten komen over hoe SAS samenwerkt met open source door het e-book Drive Analytic Innovation Through SAS and Open Source Integration te downloaden en door developer.sas.com te bezoeken.

Partners