18-11-2021

Collibra haalt 250 miljoen dollar op in Serie G financieringsronde

Deel dit bericht

Collibra heeft aangekondigd dat het bedrijf 250 miljoen dollar heeft opgehaald in het kader van een Serie G-financieringsronde. Sequoia Capital Global Equities (SCGE) en Sofina leidden de ronde, samen met een nieuwe investeerder, Tiger Global Management en bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, Durable Capital Partners LP, ICONIQ Capital en Index Ventures. De financiering waardeert Collibra op 5,25 miljard dollar, wat meer dan een verdubbeling betekent ten opzichte van de vorige waardering van het bedrijf van 2,35 miljard dollar, die in april 2020 werd aangekondigd.

Collibra heeft een snelle groei doorgemaakt en heel wat nieuwe klanten aangetrokken. Daarnaast heeft het bedrijf de internationale expansie versneld in belangrijke verticale markten zoals financiële diensten, overheid, productie en gezondheidszorg, wat heeft bijgedragen aan recordprestaties in 2021. Met de financiering uit deze laatste ronde zet Collibra zijn missie voort om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop organisaties data gebruiken, vanuit de overtuiging dat gecontroleerde, toegankelijke en vertrouwde data de basis vormen om duurzame veranderingen door te voeren.

Door het leveren van nauwkeurige, vertrouwde data voor elk gebruik, elke gebruiker en uit elke bron, vormt de Collibra Data Intelligence Cloud een uniek systeem voor de ontsluiting van data voor veel van de Global 2000 bedrijven die betere, datagedreven beslissingen willen nemen om de beste bedrijfsresultaten te behalen. Collibra versnelt de manier waarop grote ondernemingen hun uiteenlopende databronnen moderniseren en integreren. Het stelt klanten in staat een gemeenschappelijke en vertrouwde taal te ontwikkelen voor data die verspreid zijn over verschillende tools en systemen. Het resultaat is dat klanten op een eenvoudige en veilige manier gegevens kunnen vinden, begrijpen en benaderen om zo slimmere zakelijke beslissingen te nemen en nieuwe zakelijke kansen te creëren.

Collibra is van plan om het extra opgehaalde kapitaal te gebruiken om:
Het Collibra platform verder te ontwikkelen.
Collibra zal doorgaan met het verbeteren van haar Data Intelligence Cloud, een uniek platform voor de ontsluiting van data. Als cloud-native SaaS-platform maakt Collibra gebruik van een edge-cloud architectuur, open API's en graph metadata analytics-technologie om eenvoudig verbinding te maken met moderne databronnen, bedrijfsapplicaties, data science en BI-tools op één centrale locatie.
Het ecosysteem verder verbreden en verdiepen.
Technologiepartners zoals AWS en Google Cloud zien Collibra al als de partner bij uitstek voor oplossingen op het vlak van data governance, data catalogering en -mapping en data privacy. Daarnaast ondersteunen ze ook steeds meer Collibra Data Quality. Collibra zal bestaande partnerships in hun ecosysteem uitbreiden, waaronder platform- en oplossingsleveranciers AWS, Google Cloud, Snowflake en Tableau.
Collibra's wereldwijde footprint te versnellen.
Om de groei van het bedrijf te ondersteunen, zal Collibra zijn aanwezigheid wereldwijd uitbreiden en personeel aannemen in belangrijke afdelingen zoals engineering, verkoop, support en productontwikkeling. Collibra verwacht de omvang van zijn wereldwijde personeelsbestand tegen 2023 te verdubbelen.

Partners