19-11-2021

Teradata kondigt strategische samenwerking met AWS aan

Deel dit bericht

Teradata heeft een driejarige Strategic Collaboration Agreement (SCA) aangekondigd met Amazon Web Services. Samen willen AWS en Teradata zowel productintegraties als productontwikkeling met AWS verhogen, en lanceren ze gezamenlijke go-to-market programma's die zijn ontworpen om klanten te helpen migreren, moderniseren en de risico's van hun overstap naar de cloud te verminderen met behulp van Teradata Vantage op AWS.

Verwachte voordelen voor klanten van de strategische samenwerkingsovereenkomst zijn onder meer:
Eenvoudiger adoptie van Teradata Vantage door AWS-klanten.
Teradata en AWS werken samen om het voor een breed scala aan hebruikers - waaronder data scientists, data-analisten, business teams, IT en DevOps - eenvoudig te maken om Teradata Vantage op AWS te gebruiken voor het migreren, beheren, verbinden en bouwen van nieuwe data workloads en applicaties binnen het scala aan AWS-services, op enterprise schaal in de cloud.

Sectorcloudoplossingen die zinvolle bedrijfsresultaten opleveren
Teradata en AWS gaan samenwerlken om kant-en-klare referentiearchitecturen en gebruiksspecifieke recepten te leveren voor organisaties die overstappen op AWS industrieclouds. Deze maken gebruik van de kracht en snelheid van Teradata Vantage, waardoor klanten profiteren van een versnelde time-to-insight.

Data marketplace en data sharing
Teradata en AWS werken samen om het delen van gegevens naar een hoger niveau te tillen. Door de nauwe integratie met Teradata Vantage, Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), AWS Data Exchange en AWS Service Catalog krijgen gebruikers een open benadering voor het delen van gegevens met open bestandsformaten en de mogelijkheid om meerdere tools, technologieën, modellen en branchegegevens te gebruiken om die gegevens op schaal binnen Teradata Vantage te openen en te verwerken.

Eenvoudige aanschaf en facturering via AWS Marketplace
Teradata Vantage blijft beschikbaar in AWS Marketplace, waardoor klanten hun aankoop van Vantage kunnen consolideren met een rechtstreeks abonnement via AWS.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen Teradata en AWS zich bezighouden met co-marketing en co-selling programma's die zijn opgebouwd rond bedrijfstak use cases, incentives en accelerators die meer waarde creëren. AWS en Teradata zullen zich wereldwijd richten op geselecteerde bedrijfstakken en klanten helpen gebruik te maken van AI, machine learning en Internet of Things diensten om real-time data-inzicht en datamanagement te stimuleren met Vantage.

Partners