11-11-2021

ThoughtSpot Analytics Cloud ontvangt ISO 27001 certificering

Deel dit bericht

ThoughtSpot heeft de ISO/IEC 27001:2013 certificering behaald, het keurmerk voor privacy, veiligheid en gegevensbescherming. Het gehele analytics-platform van het bedrijf, inclusief de kernapplicatie ThoughtSpot, individuele ThoughtSpot services en het ontwikkelingsplatform ThoughtSpot Everywhere heeft de certificering ontvangen.

De certificering volgt op de SOC 2 Type II certificering die het bedrijf begin dit jaar ontving. ISO 27001 wordt wereldwijd erkend als de standaard voor informatiebeveiliging en bepaalt een groot aantal processen voor het opzetten, onderhouden en leveren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Bedrijven die deze certificering ontvangen, hebben voldaan aan meer dan 100 beveiligingseisen die gelden voor het opzetten, implementeren en beheren van een modern analysesysteem.

Deze vereisten omvatten fysieke bescherming van gegevens, processen voor softwareontwikkeling, systeemarchitectuur en operationele processen, zoals risicobeheer en bedrijfscontinuïteit. Met de nieuwe certificering kunnen klanten erop vertrouwen dat zowel het technologie-aanbod als de bedrijfspraktijken van ThoughtSpot hun gegevens beschermen.

De certificering van ThoughtSpot werd afgegeven na een formele audit die werd uitgevoerd door de British Standards Institution (BSI). BSI werd in 1901 opgericht en is de nationale normalisatie-instelling van het Verenigd Koninkrijk.

Partners