08-11-2021

Informatica haalt ruim 840 miljoen dollar op bij beursgang NYSE

Deel dit bericht

Informatica is opnieuw een beursgenoteerd bedrijf na een beursgang op de New York Stock Exchange. Het bedrijf, dat nu handelt onder het tickersymbool INFA, heeft tot 29 miljoen aandelen verkocht op de NYSE, tegen een prijs van 29 dollar per aandeel. Informatica haalde meer dan 840 miljoen dollar op dat een marktwaarde opleverde in de buurt van 8 miljard dollar.

Informatica is in 1993 opgericht door Gaurav Dhillon en Diaz Nesamoney en was een vroege leider op het gebied van datamanagement. Het leverde veel van de tools waarop enkele van de grootste ondernemingen ter wereld vertrouwden voor datataken zoals integratie, ETL, kwaliteit, virtualisatie, master data management en governance. Toen data echter steeds belangrijker werden voor de bedrijfsvoering, kreeg Informatica te maken met concurrentie van een reeks startups, die zich doorgaans richtten op een kleine deelverzameling van de data-uitdaging. Hoewel de tools van Informatica nog steeds hoog aangeschreven stonden, lieten velen deze links liggen ten gunste van minder dure point solutions en zelfs open source alternatieven.

Cloud
De opkomst van de cloud in het afgelopen decennium heeft ook de markt voor datamanagement door elkaar geschud op manieren die Informatica misschien niet had voorzien. Sinds 2015 heeft het bedrijf meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om haar producten naar de cloud te verplaatsen en activiteiten te verschuiven van een licentiegebaseerd naar een abonnementsgebaseerd model.

Informatica ging oorspronkelijk in 1999 naar de beurs op de NASDAQ onder het tickersymbool INFA. In 2015 stemde het bedrijf ermee in om in privéhanden over te gaan nadat een groep onder leiding van Permira en de Canada Pension Plan Investment Board een deal ter waarde van 5,3 miljard dollar aanbood.

Partners