03-11-2021

Qlik introduceert hybride cloud analyticsdienst Qlik Forts

Deel dit bericht

Qlik kondigt het debuut aan van Qlik Forts, een nieuwe hybride cloud service gebaseerd op het Qlik Cloud platform, waarmee Qlik's cloud analytics mogelijkheden op een veilige manier worden uitgebreid naar elke locatie waar data en compute zich moeten bevinden.

Qlik Forts is een hybride clouddienst die vooraf is verpakt om te draaien als een virtuele appliance op locatie of in een cloud naar keuze waar ook ter wereld - inclusief platforms zoals AWS, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Net als andere Qlik Cloud-diensten, wordt Qlik Forts beheerd door Qlik om altijd up-to-date te zijn met de nieuwste functies. Qlik Forts kan zich bevinden op het netwerk van een organisatie en achter de firewall, en alle applicaties, dataverbindingen en databestanden die in gebruik zijn blijven lokaal, waardoor elke vereiste voor datalocatie mogelijk is.

Of data nu op locatie, in een virtuele private cloud of een publieke cloud staat, Qlik Forts elimineert de noodzaak om voorheen in silo’s bestaande lokale data te verplaatsen voor cloud analytics, en zorgt voor de kostenbesparingen en prestatievoordelen van SaaS terwijl aan elke governance, jurisdictie of beleidseis wordt voldaan. Door het leveren van een naadloze, low latency gebruikerservaring in elke cloud, zal Qlik Forts het gebruik van meer relevante data versnellen, een belangrijk ingrediënt in het bereiken van Active Intelligence, waar technologie en processen direct actie ondernemen op basis van real-time, actuele en vertrouwde data om de bedrijfswaarde te verhogen.

"Organisaties ervaren niet het volledige potentieel van cloud analytics, omdat veel van hun data in silo's verblijven als gevolg van beperkingen op het gebied van regelgeving en computerkosten, en omslachtige orkestratie die resulteert in een beperkte gebruikerservaring. Al deze barrières weerhouden organisaties ervan om meer waarde te creëren uit al hun data en de voordelen van Active Intelligence te realiseren," zegt James Fisher, Chief Product Officer bij Qlik. "Met Qlik Forts slechten we elk van deze barrières. In tegenstelling tot andere analyticsleveranciers, vereist Qlik nooit dat klanten hun data naar onze cloud verplaatsen. Met Qlik Forts versterken we die flexibiliteit en keuze met de mogelijkheid om Qlik's cloud analytics direct naast hun lokale data in te zetten als dat nodig is, volledig in lijn met hun bestaande investeringen, governance-eisen en multi-cloud strategieën."

Omdat Qlik Forts is opgenomen in Qlik Cloud, hebben alle gebruikers en beheerders een enkel toegangspunt en een consistente, naadloze ervaring bij het benaderen van data en inzichten. Met Qlik Forts kunnen organisaties elke medewerker in staat stellen om overal ter wereld moderne cloud analytics te gebruiken op de tijdlijn van de organisatie en de unieke data-eisen.

Meer informatie: Qlik

Partners