20-10-2021

Informatica en Google Cloud bieden samen cloud databeheer

Deel dit bericht

Informatica heeft een gezamenlijk cloudmigratieprogramma met Google Cloud aangekondigd waarmee klanten tot 12 keer sneller kunnen migreren van on-premises enterprise datawarehouses naar Google BigQuery, terwijl migraties ook kosteneffectiever worden. Daarnaast zullen meer services van Informatica beschikbaar zijn op Google Cloud Marketplace, waaronder Informatica's Data Governance- en Master Data Management-services, waardoor klanten deze services eenvoudiger kunnen implementeren en beheren op Google Cloud.

De aankondiging markeert volgens Informatica een mijlpaal in de samenwerking tussen Informatica en Google Cloud, waarmee de breedte en diepte van Informatica's Intelligent Data Management Cloud (IDMC)-mogelijkheden naar de Google Cloud Marketplace worden gebracht. "Google Cloud en Informatica streven er samen naar om klanten te helpen hun slimme analytische strategieƫn te versnellen door het voor bedrijven eenvoudiger te maken om de mogelijkheden van BigQuery en de Google Cloud-infrastructuur te benutten naast de datamanagement- en opslagservices van Informatica", zegt Gerrit Kazmaier, VP en General Manager, Database, Data Analytics, en Looker bij Google Cloud. " We zijn verheugd deze week onze strategische samenwerking met Informatica uit te breiden om klanten te helpen migraties van hun on-premises datawarehouses naar Google Cloud te automatiseren en te versnellen en om de beschikbaarheid van Informatica-services op Google Cloud uit te breiden."

Duizenden Informatica PowerCenter-klanten die meer dan 1 miljard taken per maand verwerken en 50 miljoen PowerCenter-activa beheren, hebben de mogelijkheid om in hun eigen tempo te moderniseren naar de cloud met Informatica's nieuwe cloudmigratiefabriek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een op verbruik gebaseerd prijsmodel. Het nieuwe cloudmigratieprogramma in samenwerking met Google Cloud zal gezamenlijke klanten in staat stellen essentiƫle bedrijfsflexibiliteit te verwerven met cloud-native, door AI aangedreven mogelijkheden van Informatica's Intelligent Data Management Cloud (IDMC) en Google Cloud.

Chief Product Officer Jitesh Ghai van Informatica vult aan; "Het gezamenlijke cloudmigratieprogramma met Google toont onze gedeelde toewijding en visie om onze klanten de beste oplossingen voor datamanagement te bieden om hun dataworkloads te moderniseren naar de cloud en tegelijkertijd de migratiekosten en -risico's te verlagen. We zijn ook verheugd om de aanstaande uitbreiding van ons productaanbod op Google's Marketplace aan te kondigen, zodat we end-to-end cloud data management mogelijkheden kunnen bieden, waaronder data governance, analytics en Master Data Management op Google Cloud."

Partners