15-10-2021

Xpert BI 3 brengt flexibiliteit naar architectuur van dataplatforms

Deel dit bericht

BI Builders maakt de beschikbaarheid van Xpert BI versie 3 bekend. De nieuwe versie van de data-automatiseringstool helpt organisaties om de integratie en het beheer van hun data te optimaliseren door data-automatisering in (hybride) cloudomgevingen te vereenvoudigen, het data delivery proces te verbeteren en de mogelijkheden op het gebied van data governance uit te breiden. Xpert BI versie 3 stelt organisaties ook in staat om binnen Azure over te stappen op het storageplatform dat zij prefereren.

Xpert BI is een oplossing voor het automatiseren van dataplatforms zoals data warehouses. Bedrijven kunnen hiermee snel data delivery processen ontwikkelen en die voortdurend verbeteren, met behulp van gestandaardiseerde patronen en krachtige modules. De oplossing maakt gebruik van metadata voor de ontwikkeling en het beheer van flexibele en krachtige dataplatforms met minimale risico’s en middelen. Xpert BI omarmt moderne datawarehouse-principes en breidt de infrastructuurcomponenten van Microsoft uit met patroongestuurde automatisering van de pipeline en integrale data governance, van de gegevensbron tot en met een Power BI-rapport.

Xpert BI zorgt voor automatische documentatie, de juiste mate van standaardisering, ondersteuning voor data governance en diverse andere methodische verbeteringen ten opzichte van ETL- en ETL-producten. IT-afdelingen kunnen op die manier hun energie verleggen van routinematig geworstel met data naar activiteiten met meer toegevoegde waarde, zoals gegevensanalyse, het gebruik van machine learning en het opvoeren van de gebruikersacceptatie.

Optimalisatie van data-integratie
Veel organisaties besluiten om hun omgeving voor gegevensanalyse naar Azure over te zetten. De belangrijkste drijfveren zijn het reduceren van de overhead rond het infrastructuurbeheer, het verkrijgen van toegang tot andere clouddiensten met toegevoegde waarde en het aanhouden van data binnen dezelfde cloud terwijl ander applicaties in Azure worden ondergebracht. Xpert BI versie 3 vereenvoudigt migraties tussen on-premise en cloudomgevingen om tegemoet te komen aan deze behoeften en om veranderingen te anticiperen rond datavereisten en de mogelijkheden van cloudinfrastructuren.

Xpert BI biedt nu ook ondersteuning voor de ontwikkeling van een dataplatform in Azure met behulp van SQL Managed Instance, Azure DB, Azure Synapse en/of Azure Data Lake Storage. Om de TCO te reduceren voorziet versie 3 in nieuwe automatiseringsfunctionaliteit voor de ontwikkeling van het dataplatform, het wijzigingsbeheer en het dagelijkse beheer.

De tool biedt volledige ondersteuning voor gebruik in Azure. Dat betekent dat organisaties daar hun complete data-omgeving kunnen hosten, met inbegrip van Xpert BI zelf. Versie 3.0 helpt hen om best practices voor de cloud toe te passen en vereenvoudigt het provisioning-proces. De orchestration van alle runtime-activiteiten kan volledig vanuit Azure Data Factory worden geregeld, van de planning tot en met de ingest logica. Alle metadata en documentatie die voor het ontwerp benodigd zijn kunnen nu worden gehost in Azure-databases en veilig worden beheerd met Azure Key Vault.

Het data delivery proces verbeteren
Nieuwe functionaliteit binnen de Collection-module zorgt voor de beschikbaarheid van speciaal samengestelde datasets die inzetbaar zijn als gegevensbron voor SQL Server/Azure Analysis Services en Power BI-rapporten. Het ophalen van data uit REST API’s en storage-omgevingen in de cloud is op diverse punten verbeterd, zodat data op een veilige en intuïtieve wijze kan worden verkregen. Als bonus reduceren automatisering en standaardisering de workload van data engineers. Dit versnelt het data delivery proces.

De Solution Catalog van Xpert BI is verder verbeterd om te voorzien in selfservicemogelijkheden, een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden en een grootschaliger gebruik van data en gegevensanalyse binnen organisaties. De Solution Catalog biedt een gedetailleerde data lineage, impactanalyse en documentatie, voorbij het databaseniveau.
 

Partners