11-10-2021

Qlik neemt Big Squid over voor uitbreiding Augmented Analytics

Deel dit bericht

Qlik heeft de overname aangekondigd van Big Squid, een leverancier van no-code automated machine learning (AutoML), om data- en analytics teams te voorzien van geavanceerde augmented analytics mogelijkheden, zoals key driver analyse, voorspellende analytics en what-if scenarioplanning met AI-modellen voor voorspellingen direct binnen Qlik.

De combinatie van Big Squid met Qlik's bestaande augmented analytics mogelijkheden - die al directe API integraties met 3rd party engines en de geïntegreerde intelligente AI assistent Insight Advisor omvatten - breidt de augmented analytics mogelijkheden suite voor cloud analytics uit. De overname van Big Squid bevordert ook Qlik's visie op Active Intelligence, waarbij technologie en processen onmiddellijke actie in gang zetten op basis van real-time, actuele en vertrouwde gegevens om de bedrijfswaarde in de hele supply chain van data en analytics te versnellen.

"Data- en analytics teams weten dat er een ongelooflijk onbenut potentieel is om data te gebruiken om te voorspellen en te plannen wat er gaat gebeuren. Wat ze missen zijn de middelen en modelleringsexpertise om de inzichten te ontdekken en te leveren," zegt CEO Mike Capone van Qlik. "Met Big Squid's SaaS no-code AutoML mogelijkheden, kunnen teams naadloos en eenvoudig hun analytics inspanningen direct binnen Qlik uitbreiden met AI-gedreven modellen die inzichten leveren voor tijdige planning en actie."

No-code AI
Big Squid stelt data- en analyticsteams in staat om met no-code AI-gegenereerde inzichten via vertrouwde modellen direct in bestaande analytics-mogelijkheden te gebruiken. Wanneer Big Squid wordt geïntegreerd in een compleet Active Intelligence platform, zal het volgens Qlik klanten helpen gemakkelijker diepere vragen te beantwoorden, ongeacht de onderliggende databron.

Big Squid zal Qlik's bestaande SaaS roadmap verder uitbreiden en nieuwe AutoML verrijkte analytics-mogelijkheden bieden op het gebied van key driver analyse, voorspellende analytics, en 'what-if' decision planning, ondersteund met verklaarbare AI. Voor klanten van Qlik zal Big Squid direct waarde toevoegen aan zowel on-premises klanten als als onderdeel van Qlik Cloud, waar Qlik AutoML zal blijven ondersteunen voor een breed scala aan databronnen (waaronder Google, Microsoft en Snowflake). Big Squid zal klanten ook helpen bij het moderniseren van hun analytics met Qlik Cloud door het leveren van nog meer mogelijkheden die analytics gebruikers van alle vaardigheidsniveaus zullen helpen bij het creëren en benutten van inzichten die aanzetten tot actie.

De voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt. Qlik zet zich volledig in voor de ondersteuning van alle bestaande Big Squid-klanten, van wie velen gedeeld worden door Qlik.

Partners