11-10-2021

Xebia bundelt krachten met PGS Software uit Polen

Deel dit bericht

De wereldwijd opererende IT-consultingorganisatie Xebia kondigt de overname van PGS Software aan, een cloudexpert uit Polen. Het Poolse softwarehuis sluit zich daarmee aan bij Xebia Group. Met de vijfde acquisitie van dit jaar breidt het van origine Nederlandse bedrijf zo verder uit in lijn met zijn buy-and-build-strategie: samenwerken met andere toonaangevende spelers om de autoriteitspositie in het wereldwijde digitale domein te versterken.

PGS Software en Xebia gaan nauw samenwerken om specifieke technologiediensten en IT consultancy te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. De CEO van PGS Software, Wojtek Gurgul, wordt lid van Xebia’s leadership team en het bedrijfslogo van PGS Software wordt uitgebreid met de voetnoot: ‘Proudly part of Xebia’.

Gezamenlijk beschikken Xebia en PGS Software over 3.100 medewerkers, verdeeld over veertien landen. Met PGS Software breidt Xebia digitale capaciteit uit en voegt het bedrijf nearshoring-diensten toe aan het portfolio. Dit resulteert voor klanten in meer toegankelijkheid, snellere marktintroductie en meer innovatie. Door lid te worden van Xebia wordt de wereldwijde marktpositie van PGS Software versterkt en krijgen de ambitieuze teams van PGS toegang tot grotere projecten en ontwikkelmogelijkheden.

PGS Software is een van Europa’s grootste IT-bedrijven, met kantoren in Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 800 digitale experts levert het wereldwijd mobiele en web-apps en diensten op het gebied van software, cloud, data, nearshoring en offshoring. Oorspronkelijk lag de focus van PGS op softwareontwikkeling. Nu 95 procent van de projecten cloudgerelateerd is, heeft PGS Software partnerships opgezet met AWS, Microsoft en Google. Sinds de oprichting in 2005 heeft PGS Software met succes 2.800 projecten afgerond voor klanten als Trust Payments, Giacom en Omio. Het bedrijf had een omzet van meer dan 35 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

Xebia is een wereldwijd opererende leverancier van consultancydiensten voor alle aspecten van digitale transformatie. Van softwareontwikkeling tot cloud, data, AI, softwareconsultancy, DevOps en Agile. Tot zijn klanten behoren onder meer Disney, Ahold Delhaize, Tesco, Philips en ING bank. Xebia heeft 2.300 mensen in dienst die werken vanuit strategisch gelegen kantoren in Europa, APAC, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De organisatie heeft een omzet van meer dan 150 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

Partners