03-09-2021

Tableau lanceert enterprise-plannen voor organisatiebrede analyses

Deel dit bericht

Tableau onthult nieuwe mogelijkheden voor data- en analyseplatformen. De nieuwe enterprisemogelijkheden en -abonnementen helpen klanten hun digitale transformatie te bevorderen door iedereen in een organisatie te voorzien van betrouwbare en beheerde data, wat leidt tot meer succes met data en analyses op schaal en betere bedrijfsresultaten.
 
De belangrijkste nieuwe mogelijkheden en verbeteringen zijn gericht op:
Datachaos beheren en data governance op schaal mogelijk maken. Nieuwe mogelijkheden maken data-uitdagingen gemakkelijker te beheren, te schalen en te vertrouwen
• Data Preparation: Tableau Prep maakt het gemakkelijker voor klanten om de belasting/kosten van serverbronnen automatisch te verminderen en rijen te genereren om gemakkelijker datatrends in kaart te brengen.
• Governance: nieuwe functies helpen de datakwaliteit te waarborgen/behouden door te waarschuwen voor mogelijke problemen en bieden gemakkelijker inzicht in het type data dat er is en waar deze vandaan komen.
• Gecentraliseerde beveiliging op rijniveau: nieuwe functies zorgen voor meer flexibiliteit en segmentatie doordat Tableau-beheerders centraal kunnen configureren welke gebruikers en groepen toegang hebben tot welke datasegmenten en de configuratie daarvan.

Zorgen voor het meeschalen van analysemogelijkheden met de vraag vanuit de onderneming
• Enterprise-referentiearchitectuur: Enterprise Deployment Guidelines (EDG) biedt de Tableau-referentiearchitectuur voor onze zakelijke klanten met een voorschrijvende methodologie om te voldoen aan vereisten op het gebied van beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging. EDG is niet gelinkt aan een specifieke technologie, is platformonafhankelijk en afgestemd op de best practices van enterprise datacenters.
• Dynamic Scaling: deze nieuwe functie helpt ondernemingen om hun implementatie op de juiste manier te voorzien van de nodige middelen en zorgt ervoor dat er voldoende containers beschikbaar zijn tijdens piekmomenten en weer terugschalen bij lagere vraag.
• Resource Management: IT-teams kunnen de prestaties van Tableau Server beter optimaliseren door limieten voor applicatiebronnen te definiëren.

Nieuwe zakelijke abonnementen maken het nog eenvoudiger om Tableau aan te schaffen en in een hele organisatie te implementeren. Door analyses te bundelen met Data Management en Server Management, kunnen zakelijke klanten eenvoudiger de volledige mogelijkheden van Tableau aanschaffen en implementeren, zodat iedereen ervan kan profiteren.

De verbeteringen aan Data Preparation en de catalogus, samen met de nieuwe abonnementen, zullen later in september beschikbaar zijn met de release van Tableau 2021.3. De extra functies zullen in de komende maanden beschikbaar komen.

Meer informatie: Tableau

Partners