01-09-2021

Qlik neemt NodeGraph over voor verbetering end-to-end analytics

Deel dit bericht

Qlik heeft de overname aangekondigd van NodeGraph, een oplossing voor metadatabeheer, om haar analytische datapijplijn uit te breiden met interactieve data lineage, impactanalyse en governance en explainable BI te stimuleren.

De overname van NodeGraph bevordert Qlik's visie op Active Intelligence, waarbij technologie en processen onmiddellijke actie in gang zetten op basis van real-time, actuele en vertrouwde data om de bedrijfswaarde in de gehele supply chain van data en analytics te versnellen. Qlik zet zich volledig in voor de ondersteuning van bestaande NodeGraph-klanten en partners. Qlik zal NodeGraph in de tweede helft van 2021 integreren in haar SaaS-oplossing.

"Nu bedrijven data activeren en het gebruik ervan voor real-time besluitvorming vergroten, is het van cruciaal belang dat data tijdig, betrouwbaar en consistent is binnen de gehele organisatie", zegt Mike Capone, CEO van Qlik. "NodeGraph's interactieve data lineage, impact analyse en governance mogelijkheden maken het kristalhelder waar data vandaan komt, hoe het is getransformeerd en hoe betrouwbaar het is. Deze zichtbaarheid geeft iedere medewerker vertrouwen in data, wat essentieel is bij het creëren van een cultuur gedreven door Active Intelligence waar data onderdeel wordt van elke taak."

Scala aan analyticsbronnen
Het open ontwerp van NodeGraph maakt connectiviteit en lineage mogelijk over een breed ecosysteem van cloudplatformen zoals AWS, Google Cloud en Microsoft Azure, samen met een heel scala aan analyticsbronnen zoals Qlik, SSIS, Snowflake, Microsoft Power BI en Tableau, wat perfect aansluit bij Qlik's agnostische benadering van data-integratie. De diepte en breedte van inzicht die mogelijk is met NodeGraph zal organisaties helpen met vertrouwen de toegang tot data en analytics uit te breiden en analytics te moderniseren en migreren naar de cloud.

Wanneer NodeGraph wordt ingezet als onderdeel van Qlik's cloud platform, zal het de bestaande SaaS-roadmap van Qlik verder uitbreiden en nieuwe mogelijkheden toevoegen aan Qlik's catalogus, waaronder impactanalyse, lineage op field level en gepersonaliseerde gebruikerservaring voor consumenten op het gebied van samenwerking, cognitive, zoeken en relevantie scores op content door gebruik te maken van data "populariteit". NodeGraph zal ook Qlik's hybride data delivery strategie ondersteunen met lineage om wettelijke compliance-eisen te verrijken.

Partners