30-08-2021

Siemens Smart Infrastructure kiest Atos voor migratie naar de cloud

Deel dit bericht

Atos is door Siemens Smart Infrastructure geselecteerd voor de migratie naar de cloud van alle kritische bedrijfsprocessen die de ruggengraat vormen voor productie, verkoop, distributie en de operatie bij bijna alle bedrijfsonderdelen van Siemens Smart Infrastructure (Building Products, Electrical Products, Distribution Systems en Digital Grid) wereldwijd.

Atos zet haar ruim 35-jarige partnership met SAP en haar kennis van de publieke cloud in bij de migratie van twintig SAP HANA-, SAP Enterprise Resource Planning- en Supply Chain Management-systemen naar een hyperscaler-based IT-landschap. Zij zal deze transformatie voor het einde van dit jaar voltooien en wordt hierna verantwoordelijk voor het beheer van deze systemen. In de afgelopen maanden is Atos er al in geslaagd om negen van deze kritische bedrijfsprocessen te migreren, inclusief drie productieve SAP-platforms.

Siemens Smart Infrastructure heeft de basis gelegd voor een veelomvattende cloud-strategie voor vrijwel al haar zakelijke toepassingen en was op zoek naar een betrouwbare partner. Atos zet haar OneCloud-programma in met het oog op de modernisering van deze applicaties. Dit stelt Siemens Smart Infrastructure in staat om slagvaardig en flexibel te opereren, op basis van gedegen data-analyses, in zowel publieke en private als hybride cloud-omgevingen. Het Atos OneCloud-team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisering van cloud-toepassingen en multi-cloud orchestratie. Atos zet daarnaast haar kennis in als internationale aanbieder van Managed Security Services om Siemens Smart Infrastructure te ondersteunen bij een soepele en veilige migratie. Siemens Smart Infrastructure kan hierdoor profiteren van alle voordelen van de publieke cloud, zoals substantiële kostenreducties, een sterk verbeterde performance en een grotere stabiliteit en schaalbaarheid van systemen. Bovendien maakt het project de weg vrij voor de transformatie naar de cloud van andere kritische processen en de transformatie van de ERP-infrastructuur van Siemens Smart Infrastructure.

Tags:

ERP, Sap Hana, Cloud

Company:

SAP, Siemens, Atos

Partners