27-08-2021

AWS helpt EU-klanten bij navigatie door norm voor gegevensbescherming

Deel dit bericht

AWS heeft de lancering aangekondigd van twee online hulpmiddelen om klanten te helpen gemakkelijker beoordelingen van gegevensoverdracht te voltooien en te voldoen aan de AVG, rekening houdend met de aanbevelingen van het European Data Protection Board (EDPB).

Het naleven van de Europese wetgeving rondom gegevensbescherming is van cruciaal belang voor honderdduizenden AWS-klanten. Velen van hen moeten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die het fundamentele recht van individuen op privacy en de bescherming van persoonsgegevens waarborgt.

In februari kondigde AWS aan zich nog meer in te zetten voor de bescherming van klantgegevens, bijvoorbeeld door het aanvechten van rechtshandhavingsverzoeken voor klantgegevens die in strijd zijn met de EU-wetgeving. AWS heeft nu twee nieuwe online hulpmiddelen gelanceerd om klanten te helpen gemakkelijker beoordelingen van gegevensoverdracht te voltooien en te voldoen aan de AVG, rekening houdend met de aanbevelingen van het European Data Protection Board (EDPB). Deze hulpmiddelen zullen AWS-klanten in andere landen ook helpen om beter te begrijpen of hun gebruik van AWS-services een gegevensoverdracht inhoudt.

Met behulp van de nieuwe Privacy Features for AWS Services kunnen klanten bepalen of hun gebruik van een individuele AWS-service de overdracht van klantgegevens omvat. Met deze informatie kunnen klanten de juiste actie kiezen voor hun toepassingen, zoals het afmelden voor de gegevensoverdracht of het passend openbaar maken van de overdracht voor de transparantie van de eindgebruiker.

Deze nieuwe middelen moeten het voor AWS-klanten gemakkelijker maken om hun gegevensoverdrachtbeoordelingen uit te voeren zoals uiteengezet in de EDPB-aanbevelingen en als gevolg daarvan te voldoen aan de AVG. Na het voltooien van hun beoordelingen van gegevensoverdracht, kunnen klanten ook bepalen of ze aanvullende maatregelen moeten nemen in overeenstemming met de aanbevelingen van de EDPB.

Company:

AWS

Partners