20-08-2021

DataRobot benoemt Frederik Maris tot Vice President EMEA

Deel dit bericht

DataRobot heeft Frederik Maris benoemd tot Vice President EMEA om de groei en adoptie van dit enterprise AI-platform in Europa verder te versnellen en uit te bouwen.

De afgelopen vijf jaar was Frederik Maris werkzaam bij Splunk, de laatste jaren eveneens als Vice President EMEA. Daarvoor vervulde hij vergelijkbare Europese functies bij gerenommeerde softwarebedrijven als Veritas, Symantec en BMC. Het is deze ervaring die ervoor moet zorgen dat de snelle groei van DataRobot in Europa in goede banen wordt geleid.

“Het is geweldig om bij een jong en snelgroeiend bedrijf als DataRobot te kunnen werken aan Europese groei”, zegt Frederik Maris. “We hebben een geweldig platform waarmee onze klanten AI tot leven kunnen brengen in hun bedrijf om zowel omzet als rendement en efficiency te kunnen verhogen. De toegankelijkheid van het platform, de schaalbaarheid en de snelle inzetbaarheid zorgen voor een sterke groei, zeker ook in Europa. We nemen momenteel ook veel mensen in EMEA aan in zowel commerciële als technische functies.”

De kracht van augmented intelligence
DataRobot’s visie op Augmented Intelligence draait om het potentieel van menselijke en machine-intelligentie optimaal te benutten. Mensen gebruiken op unieke en creatieve wijze hun intuïtie en ervaring, met een hoge mate van context- en domeinexpertise, om oplossingen op maat te bouwen. Machines brengen ongeëvenaarde kracht, snelheid en efficiëntie bij het verwerken van grote datasets en taken op basis van een reeks regels. Een optimale combinatie van beide zorgt voor een grote meerwaarde. DataRobot bevindt zich in een unieke positie om oplossingen te leveren die gebruikmaken van juist die gecombineerde kracht en intelligentie van mens en machine.

Andere management-benoemingen
Naast de benoeming van Maris heeft DataRobot ook drie andere Chief Officers benoemd. Het gaat om Sirisha Kadamalakalva als Chief Strategy Officer, Steve Jenner, als Chief Customer Officer en de promotie van DataRobot-’veteraan’Jay Schuren tot Chief Data Science Officer.

Partners