04-08-2021

Total Economic Impact-onderzoek: Dataiku levert ROI van 423 procent

Deel dit bericht

Dataiku heeft het onderzoek Total Economic Impact gepubliceerd waaruit blijkt dat de enterprise-klanten van Dataiku een return-on-investment van 423 procent realiseren. Het onderzoek is uitgevoerd door Forrester Consulting en beschrijft de financiële gevolgen van de implementatie van Dataiku bij bedrijven.

Het onderzoek toont de voordelen van het gebruik van Dataiku op het gebied van productiviteit aan. Met name de productiviteitstoename van 75 procent bij data scientists en engineers is opvallend. Verder laat het onderzoek zien dat werken met Dataiku het uitvoeren van de handmatige en repeterende taken, die komen kijken bij het maken van terugkerende rapportages, met 90 procent vermindert. Forrester stelt dat er in totaal 12,89 miljoen dollar aan voordeel behaald kan worden met een investering van 2,47 miljoen dollar. Dit komt volgens het onderzoeksbureau door de verhoogde productiviteit bij gebruikers, de lagere kosten, de betere operationele efficiëntie en de hogere winst.

De Total Economic Impact-studie van Forrester biedt bedrijven een hulpmiddel om de potentiële financiële impact van het gebruik van verschillende platforms te beoordelen. In dit onderzoek heeft Forrester de ervaringen van vier klanten van Dataiku uit verschillende sectoren gebundeld om de totale set aan voordelen, kosten en risico’s van het implementeren van Dataiku in kaart te brengen. De onderzochte bedrijven komen uit de farmaceutische industrie, de financiële dienstverlening, lucht- en ruimtevaartsector en de detailhandel.

Herbruikbare data pipelines
Terwijl de vraag naar AI bij grote organisaties blijft groeien, worstelen veel bedrijven volgens Forrester met het implementeren, monitoren en beheren van AI-modellen in productie-toepassingen. Forrester stelt dat data science-teams ‘leveranciers nodig hebben die meer automatisering kunnen bieden om de productiviteit te verhogen, beschikken over model operations voor soepele implementatie en een product roadmap hebben die innovatie op het gebied van machine learning toegankelijk maakt’. In het onderzoek zegt een teamleider van een analytics- en innovatieteam in de farmaceutische industrie: “Door deze herbruikbare data pipelines en data products hebben we de uitvoerende kant van onze ontwikkeling beter kunnen stroomlijnen. Dit levert een besparing op van meer dan 4 miljoen dollar.”

“We geloven dat AI een enorme impact kan hebben op bedrijven, ongeacht hun grootte of het vermogen om toptalent te werven, als het gebruik ervan wordt ingebakken in de dagelijkse werkzaamheden van verschillende teams”, zegt Florian Douetteau, CEO en mede-oprichter van Dataiku. “We zijn blij dat we deze overtuiging door het onderzoek van Forrester nu kunnen kwantificeren.”

Download het volledige onderzoek The Total Economic Impact Of Dataiku: Cost Savings And Business Benefits Enabled By Dataiku.

Partners