29-07-2021

PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Deel dit bericht

PinkRoccade Care heeft een samenwerking met Enovation en Open HealthHub als dienstverlener zorgaanbieders (DVZA). Dankzij deze samenwerking worden medische en andere relevante gegevens vanuit mijnCaress, het ECD van PinkRoccade Care, als zorginformatiebouwstenen (ZIB) door zorginstellingen uitgewisseld met andere zorginstellingen. Bovendien zijn de gegevens toegankelijk voor andere zorgverleners en cliënten via alle gecertificeerde PGO's. Door de data op deze manier te ontsluiten, voldoen zorginstellingen aan de vereisten van de module ontsluiting naar PGO binnen het door de overheid beschikbaar gestelde stimuleringsprogramma InZicht.
 
Een DVZA is de schakel waarmee patiëntgegevens veilig en betrouwbaar met een PGO uitgewisseld kunnen worden. Concreet helpen de toepassingen van Enovation en Open HealthHub zorginstellingen die werken met mijnCaress dus gestructureerd data uit te wisselen met hun cliënten en zorgverleners. De informatie die zorgmedewerkers registreren, wordt gedeeld met de cliënt, die daarmee de mogelijkheid krijgt om meer regie te voeren. De zorginstelling voldoet met de nieuwe opzet aan de InZicht PGO-eisen.
 
MedMij-gecertificeerd
Zowel Enovation als Open HealthHub dragen het MedMij-label, en bewijzen daarmee te voldoen aan de Nederlandse standaard voor de veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. PinkRoccade Care doorloopt voor mijnCaress met beide partijen de kwalificatietrajecten voor het MedMij-programma, zodat zorgaanbieders die een overeenkomst hebben met PinkRoccade Care en deze DVZA’s binnen de looptijd van de InZicht-regeling aan de MedMij-vereisten kunnen voldoen.
 
Erik Schilperoort, Managing Director bij PinkRoccade Care: “Deze samenwerking is een bevestiging van het open karakter van mijnCaress. Door het partnership met Enovation en Open HealthHub ontzorgen we de zorginstellingen gedurende het traject wanneer we de ontsluiting van alle relevante gegevens naar de PGO regelen. Dit is een belangrijke stap vooruit voor de hele zorgsector, omdat we hiermee zowel zorginstellingen als cliënten beter op de toekomst voorbereiden en de basis leggen voor informatie-uitwisseling tussen care en cure via eOverdracht.”    
 
Dankzij de samenwerking helpt PinkRoccade Care de zorginstellingen voldoen aan de huidige Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens en de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg, die is ingediend bij de Tweede Kamer. Bovendien maakt de interoperabiliteit die uit de samenwerking voortvloeit verdere groei op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen mogelijk.

Partners