15-07-2021

Philips en Cognizant werken samen aan digitale zorgoplossingen

Deel dit bericht

Philips en Cognizant gaan samenwerken om end-to-end digitale zorgoplossingen te leveren. Het moet zorginstanties en farmaceutische bedrijven in staat stellen om patiëntenzorg te verbeteren en klinische experimenten te versnellen. De strategische samenwerking brengt Philips HealthSuite, een cloudgebaseerd platform, en de expertise van Cognizant op het gebied van digital engineering samen. Hierdoor kunnen op maat gemaakte zorgoplossingen geleverd en onderhouden worden. Daarnaast biedt het geavanceerde connectiviteit en maakt de oplossing gebruik van big data om bruikbare inzichten te verkrijgen.

Philips HealthSuite, gebouwd op Amazon Web Services, is een geïntegreerde, modulaire set van toepassingen die gebaseerd is op zorgnormen en -standaarden, en ondersteunt de ontwikkeling van digitale gezondheidsproposities. Het platform slaat belangrijke zorgdata veilig op en biedt zowel geavanceerde data-analyse als AI-mogelijkheden, terwijl het tegelijkertijd interoperabiliteit, connectiviteit en compliance biedt. Er zijn tegenwoordig meer dan honderd soorten medische systemen geïntegreerd in HealthSuite, met ruim 145 miljard klinische afbeeldingen die veilig zijn gearchiveerd op het cloudplatform.

Cognizant gaat klant specifieke applicaties bouwen, implementeren en beheren op Philips HealthSuite. De aanpasbare en schaalbare oplossingen integreren geavanceerde data-analyses, waardoor zowel de patiënt- als arts-beleving wordt verbeterd, omdat relevante data bij de juiste ontvanger terecht komt.

Zorgleveranciers kunnen met deze oplossingen hun patiënten buiten de traditionele zorgomgeving monitoren. Bovendien blijven patiënten beter op de hoogte van hun eigen gezondheid. Fabrikanten van farmaceutische producten en medische apparaten verkrijgen daarnaast – via geavanceerde analyses – bruikbare inzichten, waardoor zij beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over klinische ontwikkelingen en snel nieuwe oplossingen voor patiënten kunnen ontwikkelen.

Tags:

Zorg, eHealth

Company:

Philips, Cognizant

Partners