06-07-2021

Info Support en HAN University bieden minor DevOps

Deel dit bericht

ICT-dienstverlener Info Support tekent een samenwerkingsovereenkomst met de Academie IT en Mediadesign van de HAN University of Applied Sciences om samen een IT-minor aan te bieden. Tijdens deze multidisciplinaire minor staat DevOps centraal. De studenten gaan aan de slag met de theorie achter DevOps, en gaan onder begeleiding van consultants van Info Support ook werken aan een project van een klant van Info Support om het DevOps-principe van A tot Z uit te werken.

Eind augustus start de minor voor de HAN-studenten. Voor de Academie IT en Mediadesign van de HAN University of Applied Sciences is dit de eerste grootschalige minor in samenwerking met een bedrijf. Info Support werkt al meer dan dertig jaar samen met afstudeerders – onder meer door het aanbieden van stageplekken - en is nauw betrokken bij het onderwijs. Zo werkt het IT-bedrijf ook samen met Hogeschool Utrecht, waar in september inmiddels de twaalfde lichting begint aan de IT-minor .Net.

“Samenwerking met een IT-dienstverlener als Info Support biedt de Academie IT en Mediadesign van de HAN University of Applied Sciences een belangrijke, toegevoegde mogelijkheid om het onderwijs ‘State of the art’ te houden en zorgt ervoor dat de studenten in aanraking komen met relevante voorbeelden uit het werkveld”, zegt Astrid Hoge, Academiedirecteur IT en Mediadesign van de HAN University of Applied Sciences.

Marco Pil, trainer bij Info Support, vult aan: “Een snel veranderende wereld die hoge eisen stelt aan IT-diensten schreeuwt om een DevOps-aanpak. Bij Info Support zijn we druk bezig om steeds meer teams op deze manier te laten werken. Info Support vindt kennis delen heel belangrijk en de HAN University of Applied Sciences is voor ons een belangrijke hogeschool. Het is daarom ook logisch dat wij met hen de handen ineenslaan om studenten wegwijs te maken in de wereld van DevOps en hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.”

Partners