05-07-2021

VANAD Group lanceert datatransformatiebedrijf Early Friday

Deel dit bericht

Datatransformatiebedrijf Early Friday is van start gegaan. Early Friday springt in op de waarde die verborgen ligt in de enorme hoeveelheden data die bedrijven vandaag de dag verzamelen en helpt hen die te begrijpen en gebruiken. Early Friday is nieuwe startup binnen de VANAD Group.

CEO Frits van den Berg van Early Friday benadrukt dat data in rap tempo het meest waardevolle bezit in de digitale economie is geworden: “Het is van vitaal belang voor bedrijven om de kracht van data te begrijpen en er volledig gebruik van te maken. Nog te vaak zie ik bedrijven die zich in belangrijke beslissingsprocessen laten leiden door hun IT-afdeling, omdat de kennis en kunde omtrent hun eigen data tekortschiet.”

Early Friday helpt bedrijven om de controle over hun producten, services en klantwaarde te vergroten door het volle potentieel uit hun data te halen. Frits: “We hebben een Data Analytics en AI Maturity Model ontwikkeld waarmee we onze klanten helpen om hun data-gerelateerde processen te structureren, organiseren, analyseren, automatiseren, om een cultuur te creëren waarin data dienend is aan de bedrijfsdoelen, in plaats van vice versa. Met als hoogste doel het maken van beslissingen die gebaseerd zijn op feiten, in plaats van op een gevoel of vermoeden.”

Data met een menselijke touch
Early Friday onderscheid zich in het IT-landschap door het menselijke aspect dat ze toevoegen aan al hun werkzaamheden. Frits: “Niet voor niets is onze slogan ‘Driven by data, fueled by people’. Goede mensen zijn de drijvende kracht van onze organisatie. In data zitten eindeloos veel verhalen verborgen, maar zonder de juiste mensen haal je die er niet uit.”

Democratiseren van data
Ook aan de klantzijde staan mensen centraal. Frits: “We geloven in de democratisering van data. Daarmee bedoelen we dat voor alle belanghebbenden in een bedrijf duidelijk moet zijn welke relevante data beschikbaar is, en wat zij er in hun specifieke rol mee kunnen. Die kennis moet je niet beperken tot de data-analisten binnen je bedrijf, dat gaat ten koste van je resultaten en de tevredenheid van alle betrokkenen. Als iedereen data leert begrijpen en vertrouwen, is succes een logisch vervolg.”

Onderdeel VANAD Group Company
Early Friday is een onderdeel van de VANAD Group. Met deze nieuwe startup wordt de succesformule van VANAD - het versterken van de samenwerking tussen mens en technologie - verder uitgebouwd. CCO Arnoud Munneke van VANAD Group: “De toegenomen hoeveelheid data binnen bedrijven zorgt voor nieuwe uitdagingen. Met Early Friday geven we onze klanten de mogelijkheid om hun data-processen op orde te brengen en de propositie naar hun klanten te versterken. Door deze mooie toevoeging aan ons portfolio zorgen we ervoor dat we onze klanten nog beter kunnen begeleiden in het maken van de juiste strategische beslissingen.”

Partners