01-07-2021

JetBrains Techlab verrassende plek voor ontmoeting mens en techniek

Deel dit bericht

Nederland is een nieuwe leerzame ontdekkingsreis rijker. JetBrains Techlab aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan laat bezoekers van alle leeftijden ervaren hoe je met technologie - robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, Augmented en Virtual Reality -JetBrains onze wereld beter kunt maken. Wisselende exposities en installaties maken elk bezoek aan het educatieve technologielab weer een verrassende ervaring.

In het vierhonderd vierkante meter grote JetBrains Techlab ervaren bezoekers van jong tot oud persoonlijk en op een speelse manier de nieuwste technologieën. Zo kun je er werken en dansen met diverse soorten robots, als een vogel vliegen over wereldsteden en nog veel meer ervaringen opdoen met Virtual en Augmented Reality. Met een tiental, regelmatig wisselende opstellingen laat JetBrains Techlab zien hoe mens en technologie kunnen samenwerken en een duurzame toekomst creëren.

Het educatieve Techlab waar mens en technologie elkaar ontmoeten is opgezet door JetBrains. Het bedrijf met hoofdkantoor in Praag en kantoren over de hele wereld maakt intelligente tools voor softwareontwikkelaars die worden gebruikt door meer dan tien miljoen professionals. JetBrains is het bedrijf achter Kotlin, de moderne programmeertaal die Google gebruikte voor Android. Het bedrijf heeft dertig producten en ruim vijftienhonderd werknemers. Hun nieuwste product is Space, een alles-in-één samenwerkingsomgeving voor teams.

Als bedrijf dat zich richt op ontwikkeling en de toekomst van technologie, heeft JetBrains altijd belangstelling gehad voor het hoger onderwijs, omdat daar vaak de basis ligt voor geweldige engineering. JetBrains heeft een reeks educatieve projecten opgezet, zoals de JetBrains Academy en JetBrains Research, heeft partnerschappen met universiteiten en biedt gratis educatieve licenties voor studenten en docenten. Omdat het bedrijf gelooft dat de passie voor technologie al op jonge leeftijd begint, was het belangrijk een educatieve en interactieve ervaring te creëren voor het jongere publiek. Dat is de belangrijkste motivatie voor het creëren van JetBrains Techlab waar families en jongere kinderen de technologie uit de eerste hand kunnen ervaren.

Meer informatie: JetBrains Techlab, Plantage Middenlaan 21, Amsterdam

Tags:

ICT, Innovatie

Company:

JetBrains, Techlab

Partners