15-06-2021

Qlik lanceert Data Literacy 2.0

Deel dit bericht

Qlik kondigt de volgende generatie aan van haar Data Literacy programma om de omgang met data te stimuleren die nodig is in een wereld die wordt gekenmerkt door voortdurende digitale versnelling. Data Literacy 2.0 is een uitgebreid aanbod dat bedrijven in staat stelt een data literacy programma op te starten en uit te breiden naar duizenden werknemers.

Het kunnen lezen van, werken met, analyseren van en communiceren met data neemt snel in belang toe, zowel in het dagelijks leven als op de werkvloer. Qlik's Data Literacy Index onthult dat 93 procent van de wereldwijde bedrijfsleiders van mening is dat het van vitaal belang is dat hun werknemers data-geletterd zijn. Toch heeft slechts 21 procent van de werknemers wereldwijd vertrouwen in hun vaardigheden op het gebied van datageletterdheid en slechts 25 procent van de werknemers voelde zich volledig voorbereid om data effectief te gebruiken toen ze in hun huidige functie begonnen.

Het Data Literacy 2.0 programma stelt organisaties in staat om met een kleine initiële investering te beginnen en vervolgens de data literacy op betaalbare wijze uit te breiden over het gehele personeelsbestand. Het is ontworpen om werknemers van beginner naar een datageletterde te brengen; waar ze vol vertrouwen data kunnen interpreteren en ermee kunnen werken en best practices in datagedreven besluitvorming in hun organisatie kunnen stimuleren.

Meer informatie over het programma

Partners