15-06-2021

Dataiku Online maakt enterprise AI beschikbaar als managed service

Deel dit bericht

Dataiku introduceert Dataiku Online, waarmee de Dataiku AI- en machine learning-software nu beschikbaar komt als een volledig online dienst voor kleinere, meer agile organisaties. Dataiku Online wordt volledig beheerd door Dataiku, waardoor bedrijven van elke omvang toegang krijgen tot de volledige kracht van het grootzakelijke dataplatform zonder de noodzaak om middelen te installeren en de toepassing te beheren, en de IT-afdeling dus wordt ontzien.

Dataiku Online biedt alles wat nodig is om krachtige, collaboratieve analytische projecten op te zetten met centraal aangestuurde datavoorbereiding, datavisualisatie, reporting, AutoML en toepassing. Het online aanbod is gelijk aan de mogelijkheden van Dataiku's on-premise product, met een paar aanpassingen in de configuratie en het ontwerp om te voldoen aan het beheerde gebruik. De flexibele interface maakt samenwerking mogelijk tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en data-teamleden. Met Dataiku Online kan elk van deze gebruikersgroepen binnen enkele minuten hun ‘data journey’ beginnen, eenvoudig verbinding maken met de nodige gegevensbronnen en binnen enkele dagen beginnen met het implementeren van hun projecten.
 
“Samenwerking en toegankelijkheid zijn altijd van het grootste belang geweest bij Dataiku. We zijn Dataiku Online gaan ontwikkelen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven, naast startups, die anders kijken naar on-premise technologieën of custom clouds zoals onze enterprise klanten doen”, zegt sales director Jurriaan Krielaart van Dataiku. "Veel van deze bedrijven staan aan het begin van hun reis met data en analytics, en we willen hen helpen toegang te krijgen tot de volledige kracht van ons end-to-end data science platform om data te benutten en verder te gaan in hun reis met machine learning, terwijl we een deel van de druk verlichten om infrastructuur te implementeren en te onderhouden. Wij geloven dat elk bedrijf kan profiteren van geweldige datatools, en Dataiku Online zal het voor een hele nieuwe groep bedrijven makkelijker maken om hier toegang toe te krijgen."

Data stack gebruiken
Hoewel enterprise organisaties kunnen investeren in het uitbreiden van hun gegevensopslag en gegevensbeheer, is dat investeringsniveau onbereikbaar voor kleinere bedrijven. Maar deze bedrijven hebben nog steeds analytics en AI nodig om waarde te creëren voor hun organisatie. Met Dataiku Online kunnen kleinere organisaties gebruik maken van moderne, cloud stack en data storage tools van Snowflake, Google BigQuery, Amazon Redshift en meer. Er is zelfs een pre-integrated versie van Dataiku Online beschikbaar via de Snowflake Marketplace.

Verschillende klanten hebben de beheerde dienst al getest. Hieruit kwam naar voren dat teams sneller konden samenwerken met een verscheidenheid aan gegevensbronnen, waardoor modellen uiteindelijk veel sneller in productie kunnen worden genomen dan met andere tools. “Met Dataiku Online kunnen we ons concentreren op analyse, niet op serverbeheer. Ook de klantenservice is snel. Data-inzichten voeden onze groei, en Dataiku Online stelt ons in staat om sneller inzichten te ontwikkelen dan onze concurrenten”, aldus Scott Walker, Managing Partner bij Sarissa Partners.

Om Dataiku Online, en daarmee het gebruik van data, nog toegankelijker te maken voor start-ups en het mkb, is er een speciaal aanbod voor deze doelgroep. Kleinere ondernemingen profiteren hiermee van al hun data in één platform om zo een begin te maken aan hun data journey. Start-ups jonger dan twee jaar of minder dan 5 miljoen dollar aan investering, en bedrijven jonger dan vijf jaar of minder dan 10 miljoen dollar aan investering krijgen een aantrekkelijk geprijsd aanbod.

Elk bedrijf kan een gratis trial-versie van Dataiku Online uitproberen voor 14 dagen. Op 1 juli is er een webinar over Dataiku Online, om alle functionaliteit te ontdekken.

Partners