10-06-2021

Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions beschikbaar in SAP Store

Deel dit bericht

Red Hat kondigt aan dat Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions beschikbaar is in de SAP Store, de digitale marktplaats voor SAP-producten en aanvullende oplossingen van SAP-partners. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions is geoptimaliseerd voor SAP software-implementaties, waaronder SAP HANA en SAP S/4HANA, en biedt een enkele, consistente basis voor zowel SAP als niet-SAP workloads.

Via de SAP Store kunnen klanten Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions eenvoudiger uitproberen en aanschaffen om zo hun IT-omgeving uit te breiden naar open hybride cloud- en containeromgevingen.

SAP HANA draait alleen op Linux, en Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions is gebouwd op het enterprise Linux-platform van Red Hat en biedt daarmee een robuuste infrastructuur voor SAP-workloads. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen Red Hat en SAP en biedt een geconsolideerd, open Linux-platform dat geschikt is voor een breed scala aan business intelligence- en data-workloads. Het platform bevat Red Hat Insights en Red Hat Smart Management om klanten te voorzien van proactieve analyses en real-time inzicht in hun op SAP-oplossingen gebaseerde operationele omgevingen. Hiermee wordt het beheer en de analyse van SAP-software en -applicaties verbeterd en geoptimaliseerd, waar ze ook draaien in de open hybride cloud.

Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions heeft een certificering ontvangen van het SAP Integration and Certification Center (SAP ICC) voor het SAP S/4HANA en het SAP NetWeaver technologieplatform als High Availability-oplossing om de ongeplande downtime van implementaties te verminderen. De Red Hat Enterprise Linux High Availability Add-On, die bij Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions wordt geleverd, biedt een op standaarden gebaseerde aanpak om de betrouwbaarheid van SAP-applicaties te verbeteren in zowel on-premise- als cloudomgevingen. Aanvullende functies zijn onder meer live kernelpatching en mogelijkheden voor in-place-upgrades voor kritieke Common Vulnerabilities and Exposures (CVE's) om downtime voor productie-implementaties tot bijna nul te reduceren.
 
Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions omvat ook Red Hat System Roles for SAP, een verzameling Ansible-modules Een verzameling van Ansible-modules, die de levering van geoptimaliseerde omgevingen voor specifieke gebruikersbehoeften kunnen verbeteren. Deze rollen kunnen worden gebruikt om systemen voor SAP HANA en SAP NetWeaver sneller te configureren, zowel op afstand als lokaal, waarbij veel van de initiële systeem set-up taken worden geautomatiseerd.

Kritieke workloads overhevelen
Nu de ondersteuning voor veel traditionele SAP-implementaties in 2027 afloopt, worden organisaties geconfronteerd met de vraag hoe zij kritieke workloads kunnen overhevelen naar SAP S/4HANA en SAP HANA. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions biedt een voor organisaties geteste basis voor grootschalige migraties en voor verschillende IT-footprints. Dit helpt bij operationele veranderingen en nieuwe implementaties en daarnaast om de impact op de bedrijfsvoering te minimaliseren. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions fungeert ook als fundament voor het open hybride cloudportfolio van Red Hat. Dit biedt een kant-en-klare route naar de adoptie van aanvullende cloud-native of op automatisering gebaseerde oplossingen, zoals Red Hat OpenShift, het toonaangevende enterprise Kubernetes-platform, of Red Hat Ansible Automation Platform, geschikt voor IT-teams die hun hybrid cloud-infrastructuur en datacenter-omgevingen verder willen optimaliseren en schalen.

Red Hat is partner in het SAP PartnerEdge-programma. Als zodanig is het bedrijf in staat om softwareapplicaties te bouwen, op de markt te brengen en te verkopen bovenop het marktleidende technologieplatforms van SAP. Het SAP PartnerEdge-programma biedt de tools, voordelen en ondersteuning om snel en kosteneffectief hoogwaardige, baanbrekende applicaties te bouwen die tegemoetkomen aan specifieke zakelijke behoeften. Het programma biedt toegang tot alle relevante SAP-technologieën onder een enkel, wereldwijd contract.

Partners