09-06-2021

Mark Thomas Nelson benoemd tot CEO van Tableau

Deel dit bericht

Tableau heeft dit voorjaar Mark Thomas Nelson aangesteld als nieuwe CEO van het bedrijf. Nelson was vanaf begin 2018 werkzaam bij Tableau als Executive VP Product Development.

Als Executive Vice President van Product Development stond Nelson aan het hoofd van de wereldwijde engineering- en productteams van Tableau. Onder zijn leiding hebben beide teams het analyseplatform helpen uitbreiden om klanten wereldwijd te ondersteunen.

Voordat Mark Nelson aantrad bij Tableau was hij vijf jaar werkzaam bij SAP Concur als Chief Technology Officer bij Concur, waar hij verantwoordelijk was voor alle aspecten van productontwikkeling, alsmede de hosting van hun SaaS-services en interne IT-functionaliteit. Daarvoor was hij 17 jaar vicevoorzitter en architect bij Oracle. Nelson was ook bestuurslid bij het dataintegratiebedrijf Talend en heeft verschillende start-ups geadviseerd. Mark Nelson heeft een bachelorgraad in General Engineering en een mastergraad in Computer Science van de Universiteit van Illinois te Urbana-Champaign (Verenigde Staten).

Partners