08-06-2021

E-mergo maakt data Facilicom Group overzichtelijk in centraal dataplatform

Deel dit bericht

E-mergo heeft het TimeXtender data management platform mogen implementeren bij Facilicom Group. Familiebedrijf Facilicom Group is met meer dan 30.000 medewerkers een van de grootste facilitaire dienstverleners van Nederland.

“We leggen ontzettend veel data vast rondom onze dienstverlening. Wij kunnen onze klanten een enorme meerwaarde bieden als we deze data op een integrale manier bekijken”, vertelt Michel Steenhuis, Lead Business Consultant BI & Data Analytics bij Facilicom Group. De data management-oplossing TimeXtender bood hierbij uitkomst.

De omvang van het applicatielandschap van Facilicom Group is net zo indrukwekkend als de omvang van het bedrijf. Er draaien veel applicaties, bijvoorbeeld om verzuim en werkorders te registreren en de planning en resultaten bij te houden. Veel van deze data staan in een SAP- bronsysteem. Met handige tools van Microsoft zoals Azure en Power BI was al veel werk verricht om deze data bruikbaar te maken. Toch miste Facilicom Group een centrale plek waar zij konden zien dat data binnenkomt, dat het wordt verwerkt, bewerkt, opgeslagen en vervolgens in een overzichtelijk rapport weergegeven. Op dat moment kwam TimeXtender om de hoek kijken.

De keuze voor TimeXtender was makkelijk gemaakt. Er is nog naar andere oplossingen gekeken, maar voor een bedrijf van deze omvang en complexiteit bood TimeXtender simpelweg de beste oplossing. Bovendien is het platform Microsoft-gecertificeerd wat extra vertrouwen gaf. Met behulp van een Proof of Concept wist Facilicom Group binnen één week dat het platform voldeed aan de behoeften.

Eén versie van de waarheid
Facilicom Group heeft zelf een team in huis voor data- en informatieanalyses en het opstellen van rapporten en was vooral op zoek naar een partij die hen op het gebied van het bouwen en beheren van het dataplatform kon helpen. Door samen te werken met het team van Facilicom Group heeft E-mergo alle data van het financieel domein inmiddels overgeheveld naar TimeXtender. Nu is HR aan de beurt en daarna volgt CRM. Het traject is dus nog in volle gang, maar de voordelen zijn nu al voelbaar. Er is nu één plek voor alle data en daarmee één versie van de waarheid.

Michel Steenhuis, Lead Business Consultant BI & Data Analytics bij Facilicom Group: “Er is nu één centrale plek waarop alle data op eenduidige wijze staat weergegeven. Iedereen ziet hetzelfde dashboard en kan op basis van de juiste informatie berekeningen maken. De kans op fouten in rapportages is minimaal en daarmee ook het risico om op basis van verkeerde berekeningen een cruciale beslissing te maken.”

Partners