07-06-2021

SAS biedt gratis training en lesmateriaal om data beter te gebruiken

Deel dit bericht

SAS biedt een nieuwe e-learning cursus en gratis lesmateriaal voor leerkrachten om data te gebruiken, interpreteren en begrijpen. In de huidige maatschappij en op moderne werkplekken is dit een noodzakelijke skill geworden om succesvol te zijn. Van sociale mediaberichten tot slimme horloges en gezondheidsmonitors voor thuis, data is een fundamenteel onderdeel van ons leven geworden en bevindt zich overal. De COVID-19-pandemie heeft dit alleen nog maar versterkt. Foutieve interpretatie van data kan bovendien tot misinformatie leiden.

De nieuwe SAS data literacy training introduceert de basisprincipes van data. Mensen leren strategieën om met data te werken en ook de ethische uitdagingen van data komen aan bod. De eerste twee van in totaal zes modules zijn op dit moment al beschikbaar.

De cursus richt zich op de ethische uitdagingen van het werken met data. Data-ethiek verwijst naar hoe we op een verantwoorde manier data zoeken, interpreteren en presenteren, inclusief de morele oordelen die we vellen wanneer we met data werken. De cursus behandelt hoe vooroordelen de manier waarop we omgaan met en communiceren over data beïnvloeden. De cursus helpt mensen het vertrouwen en de vaardigheden te verwerven om vraagtekens te zetten bij de verhalen die mensen vertellen met data, en biedt ook richtlijnen over manieren waarop we verantwoordelijker kunnen werken met data.

Meer informatie over Data Literacy Essentials.

Company:

SAS

Partners