03-06-2021

Celonis krijgt 1 miljard dollar in laatste investeringsronde

Deel dit bericht

Celonis ontvangt 1 miljard dollar in Serie D-financiering, omgerekend meer dan 800 miljoen euro. Door deze investering stijgt de waarde van het bedrijf naar meer dan 11 miljard dollar.

Deze Serie D-financiering volgt eerdere investeringsrondes op. Tijdens de eerste investeringsronde (Serie A) in juni 2016 haalde Celonis 27,5 miljoen dollar op. Voor Serie B, twee jaar later, was dat 50 miljoen dollar. De voorlaatste ronde, Serie C, in november 2019 leverde 290 miljoen dollar aan investeringen op.

Investeringsronde Serie D komt slechts zes maanden na de launch van Celonis’ baanbrekende nieuwe product, het Execution Management System (EMS). Het EMS stelt bedrijven in staat hun organisatie op een nieuwe, volledig op data en intelligentie gebaseerde manier te runnen. Het nieuwe systeem kaart fundamentele tekortkomingen binnen de organisatie aan door naar verschillende losse, mogelijk verouderde, transactiesystemen in de organisatie te kijken.

Nieuwe Celonis-investeerders Durable Capital Partners LP en T. Rowe Price Associates leidden deze investeringsronde. Ook Franklin Templeton, Splunk Ventures en een nieuwe groep losse investeerders deden mee, net als een groep die al eerder in Celonis investeerde.

Celonis was tien jaar geleden een pionier op het gebied van process mining toen het voor het eerst de mogelijkheid ontwikkelde om automatisch procesproblemen inzichtelijk te maken. Vandaag de dag maakt Celonis gebruik van deze basis om pionierswerk te verrichten in de execution management-sector en om bedrijfsprocessen te veranderen.

Company:

Celonis

Partners